Stefan Stanojević Mladi Atlas u Apolu
Kultura

PANČEVO: Mladi Atlas u Biblioteci

Izvor: 
GV Sre, 02/08/2017 - 18:30

U četvrtak, 10. avgusta, sa početkom u 19:30, u Gradskoj biblioteci Pančevo, održaće se promocija prve zbirke pesama Stefana Stanojevića, mladog pesnika i našeg  sugrađanina.

Zbirka koja nosi naslov “Mladi Atlas”, a koju potpisuje izdavač “Balkanski književni glasnik”, objavljena je ove godine u ediciji poezije “Crna biblioteka”.

Stefan Stanojević, inače student Filološkog fakulteta u Beogradu, već neko vreme kontinuirano reinkarnira poeziju među mlađom publikom, gostujući u kafeima i kafanama u Beogradu, Pančevu, kao i drugim gradovima... - gde samostalno ili sa još dvojicom mladih pesnika kao poetska grupa “Puč u Andori”, govori svoje stihove, gradeći reputaciju “stend-ap pesnika”.  Njegova poezija se može nazvati gorkom ili “zabranjenom za one ispod 13 godina”, može se kategorisati kao oštra i bukovski-lascivna, ali činjenica da mladi Stanojević ima svoje mnogobrojne “fejsbuk” i “rijaliti” fanove, afirmiše i izdvaja njegovu poeziju kao pre svega otvorenu, iskrenu i angažovanu.

Promocija zbirke “Mladi Atlas” biće prvi književni događaj u okviru Pančevačkog kulturnog leta u Gradskoj biblioteci. Veče će upotpuniti Marina Mikša koja će svirati gitaru i pevati, a moderator će biti, takođe naša sugrađanka, književnica Gordana Vlajić.Marketing

Najnovije vesti