• PANČEVO: U planu veća ulaganja u amatersko stvaralaštvo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U ponedeljak, 3. oktobra, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar primio je predstavnike Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović“ povodom postignutih uspeha dečijeg ansambla viših razreda – osvojenog prvog mesta na Muzičkom festivalu dece Vojvodine i prvog mesta na republičkom Festivalu dečjih folklornih ansambala u junu mesecu ove godine.
    Nemanja Rotar izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da dočeka članove kulturno-umetničkog društva i čestitao im na dosadašnjim uspesima.

    Reč je o zaista uspešnom udruženju koje već više decenija ostvaruje briljantne rezultate na polju amaterskog stvaralaštva, pre svega negovanja naše tradicije, kulture, baštine, igre i plesa sa ovog podneblja, što je veom značajno. I ove godine bili su vrlo aktivni, dobili su niz priznanja i nagrada, što je razlog da oni budu u Gradskoj kući, da ih ugostimo i poželimo im da nastave sa ovakvim impozantnim, vrednim i predanim radom. Naravno, to nije nikada uspeh samo jedne generacije ljudi, to je višedecenijska borba i želja da se jedan segment kao što je amatersko stvaralaštvo, precizno, folklor razvije i drži na ozbiljnom nivou, rekao je Rotar.

    Član Gradskog veća najavio je da je u planu da lokalna samouprava naredne godine, odvojeno od Konkursa za su/finansiranje projekata u kulturi, raspiše konkurs za amaterska udruženja, u cilju dodatnog podsticaja i pomoći amaterskom kulturnom i umetničkom stvaralaštvu.

    Dejan Trifunović umetnički direktor KUD-a izjavio je:

    – Ovo je jedan izuzetan rezultat i kontinuitet dugogodišnjeg i uspešnog rada. Ova generacija je izuzetno talentovana i ovaj rezultat to najbolje potvrđuje. Oni su na dečijoj Pokrajinskoj smotri osvojili prvo mesto sa maksimalnim brojem poena, što je prvi put u 55 godina dugoj istoriji festivala da je neka grupa dobila 100 poena. I na Republičkoj smotri su osvojili prvo mesto i to je šesta zlatna plaketa KUD-a „Stanko Paunović“.

    Sekretar ovog društva, Snežana Živković Savin, zahvalila je na prijemu i podršci Grada kulturno-umetničkom društvu i naglasila da je na Pokrajinskom takmičenju učestvovao i dečiji ansambl nižih razreda i takođe osvojio zlatnu plaketu, što govori o kontinuiranom i dobrom radu sa decom.

    PANČEVO – U ponedeljak, 3. oktobra, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar primio je predstavnike Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović“ povodom postignutih uspeha dečijeg ansambla viših razreda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]