• Počele prijave za radionice ‚‚Pesničenja“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 18. avgust – Organizatori FreeDom Art Festivala pozivaju sve zainteresovane da se prijave na radionice „Pesničenja” za mlade od 15 do 25 godina, koje će biti održane u okviru FreeDom Art Festivala 22. i 23. avgusta.

    Supkulturna iskustva (od rokenrola/panka/popa/hip-hopa do grafiti arta, stripa i videa) dopunjuju finalni oblik scenskog izvođenja i poeziju od bibliotečke dosade pretvaraju u buran javni događaj!

    Na radionicama „Pesničenja” svi prisutni ubrzo postaju autori i mogući izvođači. Radionice će voditi članovi redakcije „Pesničenja”, Dragan Protić, Ružica Dević i Filip Zarić.

    Prijave za učešće na radionicama „Pesničenja” možete poslati na [email protected]

    U četvrtak, 25. avgusta od 20.30 časova održaće se završna priredba na kojoj učestvuju svi polaznici radionice uz podršku i učešće gostiju-pesnika i „pesnica”. Nastupaju: Višnja Janošević, Kosmopesnikinje, (Filip) Montag, Zoran Trklja, Dunavski Buzukije, Imigrant: A.Josipović, Dejan Čančarević, Predrag Almažan, Đumbiroza, Billyjane, Vladimir Palibrk , uz još mnogo iznenađenja!

    Pogledajte kako to rade pesničari: https://www.youtube.com/watch?v=ZPlx-k_fcyA

    Više o programu:

    20.30h, Plato Milana Mladenovića, Dom omladine Pančevo

    PPP – Pančevačko Predjesenje Pesničenje

    Zašto smo otpisali poeziju?

    Ko može da je piše i gde da je čita?

    Poezija ulice, poezija ispod klupe, poezija iz džepa?

    Scensko-muzičko-filmski poetski eksperimenti?

    Poezija kao stav?

    „Pesničenje” – trening aktivne poezije, već skoro celu deceniju trasira novu šansu odavno otpisane poezije. Radionicama i nastupima po selima i gradovima, gerontološkm centrima i zabavištima, brdskim čukama i sportskim salama, kulturnim centrima i skvotovima, „Pesničenje” razbija predrasude o prisustvu poezije i generacijskom autorstvu novih stihova.

    „Pesničenje” uporno proba, kao na i svakom drugom treningu, da inicira hrabrost i znatiželju novih, često unapred samoisključenih autora, da se sretnu sa riskantnim temama, nestašnom publikom i neobeleženim prostorima. 

    PANČEVO, 18. avgust – Organizatori FreeDom Art Festivala pozivaju sve zainteresovane da se prijave na radionice „Pesničenja” za mlade od 15 do 25 godina, koje će biti održane u okviru FreeDom Art Festivala 22. i 23. avgusta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]