• Počinje radionica karikature Nikole Dragaša

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prve radionice karikature Nikole Dragaša biće održane narednog vikenda, u subotu 2. i u nedelju, 3. aprila u Domu kulture u Jabuci sa početkom u 10h.

    Radionice karikature Nikole Dragaša organizuje Dom omladine Pančevo i održavaće se po naseljnim mestima u opštini Pančevo. U svakom mestu radionice će se održavati dva vikenda za redom. Prvog i drugog vikenda aprila biće održane radionice u Jabuci, s izuzetkom u subotu 9. aprila, kada će obe radionice biti održane istog dana. Poslednja dva vikenda u aprilu, radionice će biti održane u Kačarevu (16., 17., 23. i 24. april), dok je maj mesec rezervisan za Brestovac ( 7., 8., 14. i 15. maj) i Dolovo (21., 22., 28. i 29. maj).

    Radionice ne moraju da pohađaju deca, koja su izrazito talentovana, ili znaju da crtaju. Kreativno razmišljanje gde Nikola Dragaš crta na papirima određene oblike, u kojima deca treba da vide nešto drugo, bi bio uvod radionice, nakon čega će se s obzirom da su radionice višemesečne, raditi karikatura, geg, portret i slično. Zamisao da se nakon radionica sve pretoči u knjigu sa dečjim crtežima.

    Kako Nikola Dragaš kaže, poenta radionice je ipak, kreativno razmišljanje, kada deca treba da se opuste, dobijaju samopouzdanje pre nego što se susretnu s portretnom, geg karikaturom, strip karikaturom, jer u suprotnom, mogu da se preplaše, i na samom početku pomisle da nisu za to.

    Prve radionice karikature Nikole Dragaša biće održane narednog vikenda, u subotu 2. i u nedelju, 3. aprila u Domu kulture u Jabuci sa početkom u 10h.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]