• Pozorišna predstava Ples sa bogovima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas u 19.30, u Kulturnom centru Pančeva, odigraće se pozorišna predstava Beogradskog dramskog pozorišta Ples sa bogovima, po novom prevodu dramskog teksta Brajana Frila, u režiji Aleksandra Dunđerovića.

    Predstava je realizovana u koprodukciji Kolektiv Teatra (VB/Irska) i Beogradskog dramskog pozorišta, te je premijerno odigrana u okviru festivala irske kulture IrishFest u Beogradu.

    Ova neobična drama govori o uspomenama i životu jedne irske, ruralne porodice, koju čine pet neudatih žena, jedno vanbračno dete i brat koji se posle 25 godina vraća iz Afrike. Kroz njihove međusobne odnose, koji su istovremeno prožeti i smehom i tugom, i ljubavlju i ogorčenošću, Fril nam dočarava život pojedinca u društvu koje se bori sa promenama i tranzicijom. Fril je kao glavni motiv uzeo irsku muziku i motive keltske tradicije, pa se i radnja odvija uoči kletskog praznika Lunase – tradicionalnog žetvenog plesa. Ples simboliše slobodu i čovekovu shagu i duh, te je direktno suprotstavljen nametnutim društvenim normama i učmalošću male sredine, u kojoj svako zna sve. Ovaj komad na duhovit i katkad ironičan način predstavlja surovu realnost društva u borbi da pomiri tradicionalne vrednosti sa normama koje pripisuje savremeno društvo.

    U predstavi igraju: Milica Zarić, Nataša Marković, Slađana Vlajović, Aleksandra Anja Alač, Biljana Zaverla Maletić, Ivan Tomić i Savo Radović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]