• Predavanje i film o Vajfertu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utorak, 2. juna sa početkom u 19h, u dvorani “Apolo”, Nikola Vlajić, etnolog održaće predavanje i multimedijalnu prezentaciju na temu “Đorđe Vajfert i Pančevo”. Nakon prezentacije biće prikazan dokumentarno – igrani film “Đorđe Vajfert”.

    Detaljnom predstavom života i rada Đorđa Vajferta, autor filma prikazuje i društvenu klimu tog vremena, duh i etiku srpskog društva koje je stasavalo i gradilo se u ambijentu ratova, prevrata, atentata. U filmu o Đorđu Vajfertu, između ostalih govore: tadašnji guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, profesor dr Đorđe Stanić, profesor dr Ljubodrag Dimić, i generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski. Film je realizovala produkcija „Vizura” u koprodukciji sa Fondacijom „Đorđe Vajfert” i Radio-televizijom Srbije, a na osnovu sredstava dobijenih od Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije na konkursu za proizvodnju dokumentarnih filmova za 2010. godinu.

    Prezentacija i projekcija filma deo su pratećeg programa manifestacije “Dani Vajferta”, a realizacija programa se odvija uz podršku Vajfert piva (Heineken Srbija).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura