• Danas u Pančevu počinje 14. Ethno.COM festival

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 21. septembar – U četvrtak, 22. septembra, od 20 časova, koncertom inkluzivnog hora „Zvuci u Jabuci“, koji čini dvadeset korisnika Doma „Srce u Jabuci“, dvoje vaspitača i dvadeset meštana sela Jabuka, počeće 14. Ethno.com festival. Takođe, iste večeri od 20.30 na sceni Kulturnog centra Pančeva, u okviru besplatnog programa, nastupiće grupa Vrelo, čija muzika donosi jednostavan, prirodan i logičan, ali neobičan i originalan spoj tradicionalnog srpskog pevanja i novijih muzičkih pravaca (pank, rok, rege, dab, tehno).

    Druge festivalske večeri, u petak, 23. septembra, od 21.30, na sceni Kulturnog centra Pančeva, nastupiće Damir Imamović Sevdah Takht, čija muzika donosi prepoznatljiv, savremeni duh sevdaha BIH. Pre Damirovog koncerta, od 20 časova, nastupiće Tamburaški orkestar „Neven“, Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo pod rukovodstvom prof. Mihajla Jovića, kao i grupa Nit, koja izvodi tradicionalne pesme iz različitih krajeva sveta pokušavajući da dočara izvorni melos ovih kultura uz ženski troglas.

    Jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih world music festivala u Srbiji – Ethno.com, održaće svoje četrnaesto izdanje u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva. Reč je o festivalu od izuzetne važnosti za promociju etno i world music zvuka regiona i Srbije.

    Kompletan program festivala:

    ETHNO.COM

    14th world music festival

    22-23. septembar 2016.

    Otvaranje festivala

    Četvrtak, 22. 09. 2016.

    Scena Kulturnog centra Panĉeva

    20.00 Inkluzivni hor „Zvuci u Jabuci“ iz Jabuke

    Scena Kulturnog centra Panĉeva

    20.30 Grupa Vrelo

     

    Petak 23.9.2016.

    Scena Kulturnog centra Panĉeva

    20.00 Tamburaški orkestar „Neven“, M.Š. „Jovan Bandur“ Panĉevo pod rukovodstvom prof. Mihajla Jovića

    Scena Kulturnog centra Panĉeva

    20.30 Grupa Nit

    Scena Kulturnog centra Panĉeva

    21.30 Damir Imamović Sevdah Takht

    Jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih world music festivala u Srbiji – Ethno.com, održaće svoje četrnaesto izdanje u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura