• Projekat Teret Ognjena Glavonića podržan od filmskog fonda Saveta Evrope

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Filmski centar Srbije obaveštava da je na 144. sesiji filmskog fonda Saveta Evrope – Eurimages, odlučeno da se projekat Teret reditelja Ognjena Glavonića, koprodukcija Srbije, Francuske i Hrvatske, gde je Srbija većinski partner, podrži sa 90.000 evra.

    Pored ovog, podržana su još dva projekta u kojima je Srbija manjinski partner – projekat Žaba, reditelja Elmira Jukića (BiH, Makedonija, Srbija) i projekat Izbrisana, reditelja Mihe Macinija i Dušana Joksimovića (Slovenija, Srbija).

    Projekat Teret predhodno je podržan na Konkursu za sufinansiranje proizvodnje filmova u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, a projekti Žaba i Izbrisana su predhodno podržani na Konkursu za manjinske koprodukcije Filmskog centra Srbije.

    Filmski centar Srbije obaveštava da je na 144. sesiji filmskog fonda Saveta Evrope – Eurimages, odlučeno da se projekat Teret reditelja Ognjena Glavonića, podrži sa 90.000 evra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]