• Promocija knjige “Bantustan – atlas jednog putovanja”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas, u 19 sati, u “Apolu”, Lazar Pašćanović, Uroš Krčadinac i Marko Đedović, promovisaće svoju knjigu Bantustan – atlas jednog putovanja , izdanje Kluba putnika .

    ” U takvom, poprilično sumornom i onespokojavajućem okruženju, istinsko je osvježenje pojava djela kakvo je Bantustan, čudesan putopis iz pera trojice autora, Lazara Pašćanovića, Uroša Krčadinca i Marka Đedovića. Ovaj verbalni i vizualijama obogaćeni, kako ga njegovi tvorci nazivaju, atlas jednog putovanja, nipošto nije običan putopis. To je vrhunska književnost, istinska literarna delicija kakve ovdje rijetko imamo priliku kušati.

    Pisan modernim, živim i polifonim jezikom, Bantustan nadrasta puko svjedočanstvo o jednom putovanju. Ova je knjiga i pripovijest o srazu čovjeka sa drugim i drugačijim, o njegovoj želji za otkrivanjem i razumijevanjem svijeta u sebi i sebe u svijetu. Pašćanović, Krčadinac i Đedović tu pripovijest grade i ispisuju nepretenciozno, bez unaprijed zadatog zaključka kom valja po svaku cijenu pronaći argumentaciju, pokazujući tako da savršeno razumijevaju šta je zadaća istinske književnosti.

    Pisan fragmentarno, a da ta fragmentarnost pri tome ni najmanje ne oštećuje unutrašnju koherentnost djela, čak naprotiv, Bantustan će čitatelju biti poput kakvog čarobnog špila karata, a čitanje će biti poput slaganja kakvog zaumnog pasijansa. Jer ova se knjiga može čitati na bezbroj načina i svaki put će se složiti baš na onaj pravi, a svaki put posve različit način. Čitatelj će za svoj trud svaki put biti nagrađen posve novom knjigom i sasvim svježom radošću čitanja.

    Elis Bektaš “

    Tekst i fotografija preuzeti sa sajta: klubputnika.org

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura