• Prvi spot blues benda Soul Steamers

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ljubitelji bluesa su ovih dana imali priliku da vide prvi spot benda Soul Steamers koji je urađen za autorsku pesmu ‘’T-Ann’s Blues’’. Iako blues muzika nije karakteristična za ovo podneblje, bend koji je pančevačko – beogradska kombinacija dokazao je, da je sasvim dorastao ovom izazovu.

    Kako frontmen benda Dušan Pavlov Duke kaže „Želja nam je da se kroz spot predstavimo publici, da se ljudi koji vole dobru energiju i muziku osećaju isto tako dobro dok nas slušaju i da se osećaju slobodno onoliko koliko smo i mi dok sviramo za njih.”

    Ovu interesantnu soul/blues grupu čine mladi muzičari, uglavnom studenti Beogradskog univerziteta Dušan Pavlov – vokal i gitara, Mladen Marković – usna harmonika, Milos Racić bass gitara, Željko Stanjkovski – klavir i Milan Topalovački – bubnjevi.

    Iako zvanično oformljen 2014. godine, bend je u sadašnjem sastavu počeo je da nastupa u januaru 2015. kada je umesto bubnjara Dejana Pavića došao Milan Topalovački. Tokom 2014. bend je nastupao na Riverside Blues Festivalu i Art & Blues Festivalu i mnogim klubovima u Beogradu, ali se u poslednje vreme posvetio svom prvom albumu „I do believe” koji će biti objavljen na proleće 2016.

    Koliko je Srbija željna kvalitetnog zvuka i mladih bendova koji afirmišu ove pravce, svedoči i poziv glavnog producenta Niškog jazz festivala „Nisville” koji je kontaktirao bend Soul Steamers, nakon što je naišao na demo snimke na SoundCloud-u i putem društvenih mreža. Na našu veliku radost bend Soul Steamers će ove godine biti jedan od izvođača koji će učestvovati na ovom prestižnom muzičkom festivalu.

    M. M. Veličković

    Ljubitelji bluesa su ovih dana imali priliku da vide prvi spot benda Soul Steamers koji je urađen za autorsku pesmu ‘’T-Ann’s Blues’’. Iako blues muzika nije karakteristična za ovo podneblje, bend koji je pančevačko – beogradska kombinacija dokazao je, da je sasvim dorastao ovom izazovu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]