jedinstvo Foto: RKUD „Jedinstvo”
U okviru turneje članovi društva posetili šest evropskih gradova

RKUD „Jedinstvo” predstavljalo Srbiju na festivalu u Portugalu

Pančevo, Uto, 23/08/2016 - 18:13
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO – Radničko kulturno umetničko društvo Jedinstvo" iz Pančeva, učestvovalo je na festivalu Fest in Folk Corredoura" koji se održavao od 12. do 14. avgusta u Guimaraešu, država Portugal.

Na festivalu koji je međunarodnog karaktera, pored „Jedinstva” (Srbije), učestvovale su i Argentina, Panama, Kazahstan i Portugal.

U toku sedam dana provednih u gradu Guimaraeš, članovi ovog društva na više različitih lokacija promovisali su zajedno sa ostalim učesnicima festival, ali ujedno i zemlje iz kojih dolaze. Organizatori su se maksimalno potrudili da sve zemlje budu predstavljene na pravi način, pa je Srbija tako učestvovala na dva defilea, a za vreme otvaranja čula se naša himna i viorila srpska zastava. 

Foto: RKUD „Jedinstvo”
dsc_0469.jpg

Jovana Peković iz RKUD „Jedinstvo” kaže da je ovo jedna od boljih turneja koje ovo društvo imalo, nakon Evrope i Afrike. Ostvareni su dobri kontakti sa Panamom, Argentinom i Kazahstanom, i naravno učvrstili prijateljski odnosi sa zemljom domaćinom. 

U okviru ovog putovanja članovi društva su posetili i Đenovu, San Sebastijan, Lisabon, Madrid i San Trope, i naravno imali priliku da uživaju u lepoti Atlanskog okeana. 

jedinstvo
Foto: RKUD „Jedinstvo”
dsc_0255.jpg

 

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove