koncert
Kultura

Rođendanska svirka Električnog orgazma u Apolu

Pančevo, Sub, 05/12/2015 - 03:17
Mirjana Marić

Grupa Električni orgazam, nastupila je u petak, 4. decembra u dvorani Apolo i napravila sjajnu amosferu među ljubiteljima stare dobre rok muzike. Ovaj nastup je deo slavljeničke turneje koja je organizovana povodom 35 godina rada i postojanja jednog od najpoznatijih rok bendova na ovim prostorima.

Grupa je osnovana januara 1980. godine, nakon koncerta grupe Leb i sol, u kafani „Mornar“. Osnovali su je Srđan Gojković Gile, Ljubomir Jovanović Jovec (dotadašnji bubnjar i gitarista grupe Hipnotisano pile) i orguljaš Ljubomir Đukić.

Ponosni smo što smo dogurali do 35 godina. Bilo je tu i teških i lepih trenutaka i kada se okrenemo, shvatamo da je to zaista neka ozbiljna cifra. Električni orgazam nije mainstream bend i pravo je čudo da nešto što ide mimo glavne struje uopšte preživi u zemlji Srbiji 35 godina“, rekao je frontmen grupe Srđan Gojković Gile.

Električni orgazam je tokom svih ovih godina postojanja pokazao da je jedan od nazjačajnijih bendova s ovih prostora. Počevši od albuma “Električni orgazam” koji je pokrenuo novi talas pa sve do veoma uticajnih i žanrovski veoma različitih albuma kao što su “Lišće prekriva Lisabon", "Distorzija", "Braćo i sestre", "Zašto da ne" ili "To što vidiš to i jeste" (2010).

Gojković je rekao da ne može da izdvoji nijedan period njihovog rada koji se bitno kvalitativno razlikuje od svih ostalih, ali da sam početak i vreme novog talasa, distorzija, period oko ’93. godine kada je izašao album “Zašto da ne”, unplugged koncerti i turneje predstavljaju jedne od najlepših perioda rada ovog benda.  

Plan nam je da završimo ovu rođendansku turneju Beogradskim koncertom i da nastavimo rad na novom albumu, koji treba da izađe na jesen sledeće godine. Mi smo već pustili jedan singl za pesmu “Bio sam loš”. Verovatno će u aprilu ići drugi, na leto treći, da bi se album pojavio negde u oktobru sledeće godine.

M.M. Veličković

Električni orgazam svirka apolo


Marketing

Najnovije vesti