• Rotar: Rešavanje problema, finansijska podrška i bolja saradnja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevo, 19. avgust – Predstavnici kulturnih institucija Pančeva, na čelu sa članom Gradskog veća Nemanjom Rotarom, danas su u Novom Sadu razgovarali sa novim pokrajinskim sekretarom za kulturu Miroslavom Štatkićem.

    „Razgovarali smo o svim ključnim temama za kulturu grada Pančeva. Pomoći će nam oko prevazilaženja administrativno-pravnih problema u vezi sa rekonstrukcijom Preobraženjske crkve. Upoznali smo ministra sa potrebom pomoći i časopisu “Čitalište”, programima Kulturnog centra, ali i sa potrebom da pomognu oko nabavke opreme za ključnu ustanovu kulture u Pančevu” – izjavio je Nemanja Rotar.

    Teme razgovora bile su i popune Nadzornih odbora Gradske biblioteke Pančevo, Istorijskog arhiva i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kojima pokrajina imenuje članove nadzornog odbora i direktora.

    „Utisak je da saradnja bude ubuduće mnogo jača i čvršća. Bolja nego što je bila prošlosti. Biće mesta i za istaknute stručnjake iz Pančeva u pokrajinskim komisijama u ovoj oblasti, što do sada nije bilo slučaj” – naglasio je Rotar.

    Direktor Kulturnog centra Nemanja Bogdanov kaže kako je pokrajinskom sekretaru Štetkiću objašnjeno stanje opreme kojom ova ustanova raspolaže, te je dobijena apsolutna podrška za nabavku nove. Pokrajinskog sekretara Pančevci mogu očekivati već na otvaranju nekog od festivala čiji je organizator Kulturni centar – najavljeno je posle sastanka.

     

    Predstavnici kulturnih institucija Pančeva, na čelu sa članom Gradskog veća Nemanjom Rotarom, danas su u Novom Sadu razgovarali sa novim pokrajinskim sekretarom za kulturu Miroslavom Štatkićem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura