• Sutra dodela nagrada najboljim dokumentarnim filmovima 9. Beldocs festivala

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dodelom nagrada najboljim dokumentarnim filmovima u sredu, 18. maja u 20.30 u Dvorani Sava centra, počeće ceremonija svečanog zatvaranja 9. Beldocs festivala.

    Pored tradicionalnog Gran prija Beldocs, ove godine prvi put će biti dodeljene i strukovne nagrade za najbolju montažu i kameru u domaćem dokumentarnom filmu, čiji je pokrovitelj Filmski centar Srbije.

    Takmičarski program filmova ocenjuje žiri u sastavu: Nebojša Bradić, urednik kulturno-umetničkog programa RTS, Zoran Popović, reditelj i montažer, Lazar Stojanović, reditelj i Hanka Kastelicova, izvršni producent dokumentarnog programa evropskog HBO. Za nagrade se, sem filma “U potrazi za snom” koji je otvorio festival, takmiče i „Četiri pasoša“ Mihajla Jevtića, “Djeca” Denisa Bojića, “Druga linija” Nenada Miloševića, “Dubina dva” Ognjena Glavonića, “Hotel dvojka” Marka Mamuzića, “Jadranka” Branka Lazića, „Controindicazione” Tamare von Steiner, “Maske” Brankice Drašković, “Najvažniji dečko na svetu” Tee Lukač, “Voli vas vaša Sexymaja” Ivana Mandića i “Zid smrti i tako to” Mladena Kovačevića.

    Takođe, međunarodni žiri u sastavu Ulrich Ziemons (Arsenal – Institut für Film und Videokunst), Mira Vocinkić (HRT Editor), Valentina Delić (Filmski autor) i Jovica Tojagić (RTV Acquisition editor) dodeliće nagradu za najbolji dokumentarni film međunarodne takmičarske selekcije. Beldocs zatvara najnoviji film Majkla Mura Koga sledećeg napasti?, koji nakon premijere u Torontu, te prikazivanja u Kanadi, Njujorku, Čikagu, Berlinu, Luksemburgu, Filadelfiji i Novom Zelandu, stiže i pred beogradsku publiku.

    Kontroverzni Oskarovac provokativan je kao i uvek, i to u urnebesnoj komediji u kojoj ne preza ni od čega, kako bi odgonetnuo šta je zapravo potrebno da Amerika ponovo bude velika! Mur tako objašnjava Pentagonu gde bi trebalo da se dogodi sledeća invazija i sprema upravo jednu novu u ime Amerike.

    Dodelom nagrada najboljim dokumentarnim filmovima u sredu, 18. maja u 20.30 u Dvorani Sava centra, počeće ceremonija svečanog zatvaranja 9. Beldocs festivala.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]