• Teodora Radonjin iz Dolova nagrađena na festivalu „Zlatna kaciga“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Teodora Radonjin, učenica petog razreda OŠ „Aksentije Maksimović“ iz Dolova osvojila je treće mesto na 25. Međunarodnom festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“ u Kruševcu.

    Talentovana devojčica iz Dolova je nagrađena za pisnu formu, a u ovoj kategoriji je prvo mesto zauzela učenica osmog razreda Adrijana Lambić OŠ „Vasa Čarapić“ iz Belog Potoka, dok je drugo mesto zauzela Каtarina Kovačević, koja pohađa  šesti razred takođe OŠ „Vasa Čarapić“.

    Ovogodišnja tema je bila „SELFI“, a autori do 18 godina mogli su da se takmiče u kategorijama karikatura, strip i pisana forma (kratka priča, aforizam ili pesma).

    Na konkurs je pristiglo 139 karikatura, 28 stripova, 8 pesama i jedna priča.

    O najboljim radovima za autore do 18 godina odlučivali su Miloš Marković, Marija Stojadinović i Rajna Marinković Aleksić.  Više informacija o ovom festivalu možete pronaći na sledećem linku.

    Ovo je već drugi festival na kojem je Teodora Radonjin osvojila nagradu. Ona  je u oktobru 2016. godine osvojila specijalnu nagradu za aforizam, na konkursu za najbolje literarne radove u kategoriji osnovnih škola u okviru Festivala humora i satire – Mala Žaoka, koji je održan šestu godinu za redom u Kačarevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura