• Tri nagrade za Pančevce na Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Polaznici Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin iz Pančeva – grupe za film, osvojili su tri nagrade na 46.  Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, koja je održana u Muzeju jugoslovenske kinoteke prošle nedelje. 

    Nagrada za najbolji scenario u kategoriji učenika osnovnih škola za film „Klara“ dodeljena je grupi autora, polaznika RCT Mihajlo Pupin.

    Nagrada za najbolji scenario u kategoriji učenika srednjih škola za film „Krajnje odredište“ dodeljena je Teodori Milutinović.

    Nagrada za najbolju režiju u kategoriji učenika srenjih škola za film „Džon Ford“ dodeljena je Lazaru Mijatoviću.

    U poslednjih deset godina grupa za film je redovno učestvovala na ovoj reviji i osvojila veliki broj nagrada, a mentor grupe Ivan Rakidžić je na ovoj reviji do sada tri puta proglašavan za najboljeg mentora

    U ovogodišnjem žiriju su bili: Miodrag Novaković, dramaturg, predsednik, Snežana Trstenjak, magistar digitalnih umetnosti, reditelj animiranih filmova, Radoslav Vladić, direktor fotografije, šef katedre kamere na Akademiji umetnosti, član Evropske filmske akademije, dr Marko Stojanović, etnolog-antropolog, muzejski savetnik Etnografskog muzeja, Gradimir Stojković, književnik i filmski pedagog, Zoran Stefanović, scenarista i producent, Strahinja Savić, reditelj i student doktorskih studija teorije dramskih umetnosti.

    Polaznici Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin iz Pančeva – grupe za film, osvojili su tri nagrade na 46.  Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, koja je održana u Muzeju jugoslovenske kinoteke prošle nedelje. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]