• U Pančevu otvoren prvi CineStar bioskop u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Spektakularni vatromet, koktel, DJ nastup i projekcije četiri najnovija filmska ostvarenja, obeležili su svečano otvaranje prvog CineStar bioskopa u Srbiji – u pančevačkom Aviv Parku. Pančevci Dušan Borković, evropski prvak u automobilizmu, Nađa Higl, naša trofejna plivačica, Žikica Milosavljević, nekadašnji reprezentativac u rukometu, Nemanja Ahčin, fudbaler Crvene zvezde, a zatim i naš proslavljeni glumac Mima Karadžić, mladi glumci Ana Mandić i Stefan Bundalo, reditelj Milan Todorović, frontmen Beogradskog sindikata Škabo, estradni umetnik Ekstra Nena, TV lica Maja Manojlović i Tanja Rađenović, strelkinja Andrea Arsović bili su samo neki od uglednih gostiju iz sveta umetnosti, filma, kulture i sporta, koji su svojim dolaskom uveličali gala proslavu povodom dolaska kompanije Blitz CineStar na naše tržište – vlasnika najvećeg lanca multipleksa i jednog od najuticajnijih regionalnih brendova.

     

     

    CineStar multipleks u Pančevu, sa redovnim projekcijama počeće već danas i to emitovanjem dugoočekivanog nastavka kultnog filmskog serijala „Ratovi zvezda“ sa čijim likovima su zvanice sinoć mogle da se fotografišu. ”STAR WARS: Buđenje sile”, kao najočekivaniji film godine, preporučeno je pogledati u eXtreme dvorani za potpuno uživanje.

     

    Gosti nisu krili oduševljenje modernim enterijerom bioskopa, ali i veličinom platna, jačinom zvuka i ukupnim doživljajem. U vrhunski opremljenom prostoru od 1500 kvadrata nalaze se 4 digitalizovane i veoma komforne dvorane od kojih je jedna eXtreme sala, specijalni CineStar standard koja je jedna od potpuno novih stvari na našem tržištu. Njena glavna karakteristika je kristalno čista slika. Platno veliko čak 100 kvadratnih metara je premazano srebrom, a filmovi na njemu oživljavaju uz pomoć najmodernijeg Barko projektora koji je uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao najsvetliji bioskopski projektor na svetu.  Nakon svečane ceremonije otvaranja, gosti su imali priliku da pogledaju neka od najnovijih filmskih ostvarenja: „Božić kod Kuperovih”, „U srcu mora”, „Igra gladi”, kao i svetsku pretpremijeru „Zločin na talasima” (emitovanu nedelju dana pre premijere u Sjedinjenim Američkim Državama).

    Direktor Blitz CineStara za Srbiju, Zoran Savić istakao je da je nakon 14 najsavremenijih CineStar bioskopa u regionu, Pančevo samo početak rada u Srbiji, i najavio otvaranje još jednog multipleksa ove kompanije u Zrenjaninu, planirano u naredna dva meseca.

    -Posetioci našeg bioskopa već od četvrtka 17. decembra moći će da gledaju filmove po redovnom bioskopskom repertoaru. Kako su naš zaštitni znak najaktuelniji holivudski blokbasteri, vrata za sve posetioce otvorićemo projekcijama legendarnog nastavka Ratova zvezda. CineStar je bioskop sa pet zvezdica iz niza razloga, ali prvenstveno dugogodišnjeg znanja i iskustva koje je primenjeno na to da se posetioci bolje osećaju u našim bioskopima, od komfora koji nudimo u našim sedištima, stadionskog sedenja, velikog i nestandardnog razmaka za noge, kožnih VIP sedišta, ljubavnih “Love box” sedišta i to u najpreglednijim redovima bioskopa, najmodernije tehnologije, pa sve do niza akcija koje stalno imamo. Skrivene i ponoćne pretpremijere, matine za porodice i decu, Moj CineStar utorak – povoljnije dane za bioskop, proslave rođendana, zatim lojalti program koji će omogućiti kupovinu ulaznica online, besplatan parking… to je samo deo sadržaja koji nas preporučuje. Izuzetno smo vodili računa o osobama sa invaliditetom i njima je potpuno prilagođen bioskop, rekao je prilikom otvaranja Zoran Savić direktor CineStarbioskopa za Srbiju. On je iskoristio priliku da se zahvali gradonačelniku Pančeva Saši Pavlovu, kao i svim okupljenim Pančevcima i svoje obraćanje simbolično zaključio replikom iz filma „Kazablanka”- Ovo je početak jednog velikog prijateljstva.

    Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva okupljenima se obratio nakon prvog čoveka CineStar-a za Srbiju.  On je istakao da će CineStar građanima i posetiocima Pančeva omogućiti da uživaju u bioskopskom repertoaru, kao i u mnoštvu kulturnih i zabavnih sadržaja.

    – Ovaj novi prostor zaista izgleda impozantno, dostojno ljubitelja filma u 21. veku i unapređuje bioskopsku i kulturnu ponudu u našem gradu. Ovo je prilika da se vratimo u bioskope, da usmerimo pogled sa televizora i kompjutera na bioskopsko platno i da u prijatnoj atmosferi, uz najkvalitetniju opremu i tehnologiju, gledamo najnovija filmska ostvarenja, izjavio je gradonačelnik i dodao je da je Pančevo grad filma i da građani zaslužuju da uživaju u filmu i razvijaju ljubav prema filmskoj umetnosti.

     

     

    O kompaniji- Brend CineStar razvio se iz bioskopa kompanije Kieft & Kieft Filmtheater GmbH, koja je, nakon preko četiri decenije rada kao operater klasičnog bioskopa, još 1993. otvorila svoj prvi multipleks u Nemačkoj, te brend od tada predstavlja veličanstveni spoj jedinstvene arhitekture, vrhunskog komfora, sofisticiranog enterijera, kao i inovativnih tehnologija zvuka i slike – sa više od 100 multipleksa – i to ne samo u Nemačkoj, nego u više evropskih zemalja (Češka, Švajcarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina I dr.)

    Investicija CineStara i lokalnih investitora u navedena tri projekta vredna više miliona evra donosi u Srbiju 18 sala sa ukupno 2800 sedišta. Kompanija Blitz CineStar, vlasnik najvećeg lanca multipleksa i jedan od najuticajnijih regionalnih brendova  sa projektima koji se dovršavaju broji 17 multipleksa u regionu  I 110 digitalnih dvorana, uključujući IMAX® i 4DX, kao i blizu 19 000 sedišta. Godinama unazad predstavljaju jedan od najpoznatijih brendova u regionu i najveći bioskopski operater, koji u 2016. očekuje neverovatnu brojku od preko 4.000.000 kupljenih bioskopskih ulaznica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura