• Zapaženi nastupi KUD Stanko Punović NIS-RNP Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Folklorni ansambli KUD-a “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo tokom leta učestvovali su u programima značajnih festivala i manifestacija širom naše zemlje i inostranstva.

    Prvi izvođački ansambl i narodni orkestar učestvovali su 01. jula u programu 55. Zonske smotre muzičkog i folklornog stvaralaštva odraslih u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Za izvođenje dvadesetpetominutnog programa, koji su činile srpske igre i pesme  iz Homolja i vlaške igre iz okoline Negotina (sela Kobišnice), dobili su najviše ocene, tako da će predstavljati grad Pančevo i južnobanatski region na Festivalu muzičkih društava Vojvodine sredinom oktobra u Rumi.

    U međunarodnoj konkurenciji prvi ansambl KUD-a “Stanko Paunović” NIS-RNP predstavio se 06. jula u okvirima 6. Međunarodnog festivala Beogradski pobednik, na sceni zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca u Beogradu.

    Već sledećeg dana, 07. jula usledilo je predstavljanje u programu Festivala folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja u Milićima u Republici Srpskoj. Kao potvrda uspešnog predstavljanja usledila je nagrada stručnog žirija.

    Ženska grupa pevača, jedna od najaktivnijih sekcija KUD-a, učestvovala je u programu 3. Petrovdanskih duhovnih večeri u Glogonju u hramu Svetih apostola Petra i Pavla.

    Predstavljanja po Srbiji nastavljena su 10. jula učešćem u programu 24. Muzičkog festivala Carevčevi dani u Velikom Gradištu i  12.jula u programu 21.Međunarodnog festivala folklora “Vršački venac” u Vršcu.

    Dečiji ansambl nižih razreda boravio je od 27. jula do 03.avgusta na Divčibarama, uvežbavajući postojeći i pripremajući novi igrački repertoar.

    Omladinski i prvi igrački ansambl boravili su u Kožuhama u Republici Srpskoj, gde su zajedno sa ansamblom domaćina KUD-a “Miloš Kupres” i ansamblima iz Doboja i okoline održali zajednički koncert. Ovo gostovanje predstavlja nastavak saradnje započete na 10. Međunarodnom festivalu folklornih ansambala Pančevo-Grad igre, koji je održan u junu mesecu u našem gradu.

    Prvi izvođački ansambl i narodni orkestar učestvovali su u programu 53. Internacionalnog festivala folklora u Susi kod Torina, od 01. do 07. avgusta. Tokom četiri festivalska nastupa u gradovima oblasti Piemont u severnoj Italiji, predstavili smo tradicionalno stvaralaštvo našeg naroda i upoznali stvaralaštvo stranih zemalja: Italije, Ukrajine i Španije, iz kojih su učestvovali renomirani ansambli. To je bila prilika da se upoznamo sa učesnicima iz nekoliko evropskih zemalja i dogovorimo razmenu programa i ansambala. Tokom boravka obišli smo kulturno-istorijske znamenitosti Suse, Torina i Venecije.

    Dečiji ansambl viših razreda i omladinski ansambl učestvovali su u programu međunarodnog festivala folklora u Asprovalti, u Grčkoj, od 16. do 23. avgusta. Tokom sedmodnevnog boravka odražana su dva nastupa, a tokom boravka obišli smo i srpsko vojničko  groblje iz prvog Svetskog rata Zejtinlik u Solunu.

    Završni nastup usledio je 25. avgusta na platou Kulturnog centra Pančeva, kada su delovi programa izvedeni širom naše  zemlje i inostranstva predstavljeni pančevačkoj publici.

    Od 03. septembra počinje nova sezona i upis novih članova, svakog radnog dana od 17 do 20 časova u zgradi Doma omladine Pančevo u ulici Svetog Sava br.10.

     

    Folklorni ansambli KUD-a “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo tokom leta učestvovali su u programima značajnih festivala i manifestacija širom naše zemlje i inostranstva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]