• Dva druga mesta za najmlađe Pančevce na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja je održana u Beogradu,  učenici škole „Malac Genijalac“ iz Pančeva su osvojili dva druga mesta u konkurenciji od 500 dece iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rusije i Mađarske. Pehare su poneli kući šestogodišnjaci Nevena Aleksić i Aleksa Milošević. Za 10 minuta uradili su 99 tačnih zadataka (od ukupno 100) i time osvojili prestižne nagrade. Oboje pohadjaju školu mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ od septembra prošle godine. 

    „Malac Genijalac“ u našem gradu trenutno uspešno završava svoju prvu školsku godinu. Kako smo uspeli da saznamo, nakon godinu dana rada večina njihovih učenika su sada vični da sabiraju i oduzimaju čak 100 brojeva u nizu za 33 sekunde.

    Za one kojima je ovo nepoznato, škola mentalne aritmetike “Malac Genijalac” predstavlja poseban program edukacije namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga. Ovaj program je jedinstven u Srbiji, a dugi niz godina je u širokoj upotrebi u više od 50 zemalja širom sveta. Posvećen je deci uzrasta od 4 do 12 godina,  zato što se u tom periodu razvija i do 95% sinapsi (neuronskih puteva) u dečjem mozgu. Edukacija se zasniva na MENAR mentalnoj aritmetici, koja predstavlja program brzog razvoja mozga i razvoja izuzetnih aritmetičkih sposobnosti.

    Ako želite da i vaše dete bude geijalac, trenutno se obavlja upis u školi u Pančevu. Više informacija o njima možete naći u našem tekstu o ovoj školici, kao i na zvaničnim internet i facebook stranicama škole.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]