• Kako da vaše dete postane “malac genijalac”?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mentalna aritmetika je provereni program razvoja mentalnih sposobnosti kod dece, nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja. Posetili smo školu “Malac Genijalac” u Pančevu, i uverili se u sjajne rezultate u računanju pančevačkih mališana.

    Škola mentalne aritmetike “Malac Genijalac” predstavlja poseban program edukacije namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga. Škola praktikuje provereni program razvoja mentalnih sposobnosti kod dece, nastalog  kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja. Njihov program mentalne aritmetike je jedinstven u Srbiji, potiče iz Istočne Azije i dugi niz godina je u širokoj upotrebi u više od 50 zemalja širom sveta.

    Škola “Malac Genijalac” je posvećena deci, uzrasta od 4. do 12. godine života, jer se u tom periodu dečiji mozak se najviše razvija. Program rada se zasniva na korišćenju računaljke abakus, koja ima za cilj da aktivira obe moždane hemisfere. Nakon savladavanja rada na abakusu, deca su u stanju da obavljaju komplikovane računske operacije kao što su 235 + 64 + 361 – 97 + 196 – 98 =, bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za par sekundi! 

     

    Škola Mentalne aritmetike “Malac Genijalac” temelji se na TBDP programu (Total Brain Development Program) i VAK metodi (Vizuelno Auditivno Kinestetičko).
    TBDP program predstavlja sistem celokupnog moždanog razvoja kojim se podstiče aktivacija obe moždane hemisfere u ranim fazama njenog razvoja. Kao rezultat te aktivacije poboljšava se niz mentalnih sposobnosti kao što su memorija, inteligencija, koncentracija, mašta…
    VAK metoda predstavlja metod učenja koji se razvio na osnovama neurolingvističkog programiranja (NLP) i podrazumeva uključivanje tri čula (vid, sluh, dodir). Istraživanja su pokazala da se najbolji rezultati postižu kada se u procesu učenja informacije primaju putem različitih čula, jer se na taj način aktivira najveći broj neuronskih puteva u mozgu. Ovakvim učenjem proces pamćenja dostiže svoj maksimalan potencijal jer se informacije prenose sa jedne na drugu moždanu hemisferu čime se aktivira ceo mozak.

    Cilj  škole „Malac Genijalac” je da svako dete maksimalno probudi svoje mentalne kapacitete. Zdrav mentalni razvoj se postiže na zabavan i razigran način, programom zasnovanim na tri ključne stvari: računanje abakusom, mentalnom aritmetikom i didaktičkim igrama.

    Nastavni program je fleksibilno i pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi. Takođe polaznicima su na raspolaganju i posebni internet portali i aplikacije, uz pomoć kojih mogu da rade domaći rad i vežbaju kod kuće.

     

    Program je prilagodjen uzrastima, te postoje sledeće starosne grupe :

    Predškolska (od 4 do 6 godina)

    Mlađa školska (prvi i drugi razred)

    Srednja školska (treći i četvrti razred)

    Starija školska (peti i šesti razred )

    Upis za septembar je u toku. Adresa škole je Žarka Zrenjanina 10, a možete ih kontaktirati i putem telefona na 062 622609 ili na Fejsbuk strani škole.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija