Odbornici se okupljaju osam dana pre krajnjeg roka

12. oktobra ponovo zaseda Skupština grada Pančeva

Pančevo, Sre, 05/10/2016 - 17:44
Vladimir Đoković

Sednica Skupštine Grada Pančeva biće održana 12. oktobra. Početak zasedanja, na kome će se raspravljati i odlučivati o više od 80 tema, zakazan je za sredu, 12. oktobar, u 10 časova.

Da bi bile ispoštovane procedure, odbornicima Skupštine grada pozivi za ovu sednicu poslati su sedam dana ranije – odnosno danas. Odbornike očekuje rasprava o rebalansu gradskog budžeta, usvajanje niza odluka u vezi sa programima rada i planovima poslovanja gradskih preduzeća i ustanova. Skupština će prihvatiti i ostavku direktora Gradske stambene agencije.

Posle sprovedenih konkursa trebalo bi očekivati da će biti donete odluke o imenovanju direktora Vodovoda i kanalizacije, ATP-a, Mladosti i komunalnih preduzeća u Dolovu i Glogonju. Pred Skupštinom grada morala bi se naći i odluka o postavljanju novog direktora Doma zdravlja na mesto koje je upražnjeno postavljanjem dosadašnjeg direktora dr Slobodana Ovuke na funkciju v.d. direktora Opšte Bolnice.

Moguće je da će biti i dodatnih kadrovskih tačaka dnevnog reda. Naime, pored redovnog dnevnog reda pojedine tačke, pa i kadrovske, mogu se predložiti i kao dopunske nešto kasnije. Svejedno da li to čine Gradsko veće i gradonačelnik ili grupe odbornika.

Ova sednica Skupštine grada Pančeva biće održana samo osam dana pre kraja zakonskog roka od tri meseca u kome je neophodno održati kontinuitet skupštinskih zasedanja, kako se ne bi došlo u situaciju da se ovo predstavničko telo, a tako i gradska vlast raspuste.

Skupština Grada Pančeva nije zasedala od 20. jula, kada su istog dana održane dve sednice.Najnovije vesti

Društvo

Jezero u Kačarevu uskoro spremno za goste

Letnja sezona se polako bliži, pa su i pripreme za aktivnosti kojima se svi najviše raduju u punom jeku. Jedno od omiljenih kupališta na teritoriji Pančeva, jezero u Kačarevu, će biti napunjeno

Zabava

OBJAVLJEN DNEVNI PROGRAM REVOLUTION FESTIVALA

Treće izdanje REVOLUTION festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja,