• DIREKCIJA PANČEVO: Partije da plaćaju zakup ili će biti prinudne naplate

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nedavno je Skupština Grada Pančeva otpisala ukupno gotovo 6,5 miliona duga raznim političkim strankama i organizacijama. Dug je iz vremena do kraja 2013. godine, nikada nije utuživan, niti je pokušana njegova prinudna naplata. Pratično je i zakonski zastareo pa je stoga, iako je reč o javnom prihodu gradskog budžeta – otpisan.

    Prema najavama iz Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva sa višegodišnjom pa i višedecenijskom praksom nenaplaćivanja, neutuživanja, a zatim i otpisivanja duga je gotovo.

    U obraćanju medijima Milan Balčin, pomoćnik direktora Direkcije, najavio je da će od stranaka biti zatraženo da potpišu sporazume da preostali dug plate, jednokratno ili na 24 rate. Ako se partije ne odazovu dug za zakupnine biće naplaćivan prinudnim putem.

    Ukupno za period od početka 2014. godine partije duguju nepunih 2,5 miliona dinara. Ali prostorije se koriste i dalje pa se iznos dugovanja menja. Stranke, partije, političke organizacije inače gradske poslovne prostore tradicionalno koriste po subvencionisam cenama. Praktično im se obračunava četvrtina vrednosti osnovne komercijalne cene zakupa plus porez.

    Nedavno je Skupština Grada Pančeva otpisala ukupno gotovo 6,5 miliona duga raznim političkim strankama i organizacijama.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]