• DJB: Nema saradnje sa SNS-om

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevo – Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović je na lokalnim izborima u Pančevu osvojio 4177 glasova i 5 odborničkih mesta u Skupštini Pančeva. Na konferenciji za novinare koja je održana 27. aprila, predstavnici pokreta su sumirali utiske sa izbora i obavestili nas kako će se ponašati kao odbornici u Skupštini Grada.

    „Može da se kaže da je Pančevo jedan od gradova u kojima je pokret DJB dobio izuzetno veliku podršku. U samom gradu smo na svim izbornim mestima imali preko 10% i bili smo druga opcija. Može se reći da smo zadovoljni izbornim rezultatom.”, rekao je Nikola Ćebić.

    Ćebić se osvrnuo i na komentare iz SNS-a kako je njihov izborni uspeh posledica velikog broja neopredeljenih birača.

    “Birači koji izađu na izbore i glasaju za neku opciju su opredeljeni birači. U ovom slučaju se 7% građana Pančeva opredelilo za pokret ‘Dosta je bilo’. Mi smo pokret koji ima program i koji je dostupan svima”, naglasio je Ćebić.

    „U predizbornoj kampanji mi nismo davali nikakva obećanja. Samo smo izneli neke preporuke o tome šta je potebno uraditi odmah u Pančevu. Sada obećavamo građanima Pančeva da ćemo biti dosledni. Da nećemo odustajati ni od jednog principa za koji smo se zalagali, ni od jedne tačke našeg programa. Ukoliko na političkoj sceni Srbije postoje dva pola, na jednom se nalazi pokret ‘Dosta je bilo’, a na drugom SNS”, rekao je Ćebić i dodao da je pokret DJB istinski oponent SNS-u i da nikakve saradnje sa Srpskom naprednom strankom neće biti.

    Dejan Jovanović je dodao i da ukoliko neka stranka sarađuje sa SNS-om na bilo kom nivou da je to automatski diskvalifikuje za saradnju sa pokretom DJB.

    “Po rezultatima koje je saopštila GIK, mi smo osvojili 4177 glasova. Međutim po našoj dokumentaciji, mi imamo 4185 glasova, što bi nam donelo još jedno odborničko mesto. Čekamo da proveru rezultata izvrši koalicija DSS-Dveri i nakon toga ćemo i mi imati uvid u dokumentaciju i videti gde je nastala ta razlika”, rekao je Žarko Jelisavčić.

    Predstavnici pokreta DJB su rekli da konkretnih primedbi na tok izbora nemaju, ali da izbori mogu da se smatraju čudnim i, na neki način, neregularnim.

     Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović je na lokalnim izborima u Pančevu osvojio 4177 glasova i 5 odborničkih mesta u Skupštini Pančeva. Na konferenciji za novinare koja je održana 27. aprila, predstavnici pokreta su sumirali utiske sa izbora i obavestili nas kako će se ponašati kao odbornici u Skupštini Grada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]