• DJB PANČEVO: Dosta je bilo straha i neslobode

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradski odbor Dosta je bilo oglasio se saopštenjem o nasilju u Pančevu i atmosferi nasilja u Srbiji.

    – Za kratko vreme roditelji su u Pančevu ostali bez kćerke a deca na Sodari bez majke. Druga porodica ostala je bez sina i brata. A drugarima srednjoškolcima u srcima je ostao ožiljak jer klupa u Mašinskoj će ostati prazna. Dva mlada života prekinuta su. Nožem.Beznađe kreirano lošom politikom, koja ogromnu većinu građana gura u materijalnu bedu, dopunjeno je atmosferom neslobode i primitivizma kako bi u Srbiji svi znali da postoji samo jedna strana, stranka, jedan vođa i predsednik.Vršnjačko i nasilje u porodici bujaju u zajednici nasilja u koje se Srbija pretvara. Nasilje na stadionu, nasilje nad onima koji drugačije misle, nad onima koji drugačije govore, nasilje nad ukusom koji sprovode rijaliti programima na nacionalnim tv frekfencijama, nasilje koje linčovanjem sprovode tabloidi, nasilje na radnom mestu kad stižu neznalice sa knjižicom uvek iste partije koji o javnom trošku završavaju samo stranački i svoj lični posao… Takva i tu crnu sinergiju nasilja, laž da živimo u stalnom napredovanju podupire rušenjem morala, pravednosti, poštenja, solidarnosti, tolerancije među ljudima, navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

    U saopštenju DJB i da osnovne vrednosti svakog modernog društva koje u sebi nosi svaki slobodni građanin u Srbiji ostaju tako ispod đubreta, zatrpane“ i dodaje:

    – Bez slobode da se bude pravedan i pošten, da se kaže šta je dobro a šta zlo, ljudi ne prepoznaju sebe u ogledalu. Možda je poslednja granica robovanju to što smo još uvek međusobno solidarni i da nas tragedije kao ove nedavno u našem gradu – potresu i prenu. Dosta je bilo straha i neslobode jer su oni autoput nasilja i motor siromaštva. Samo osmehom uz komšije, namernike i prolaznike, pruženom rukom zaštite prema deci, pod ruku sa nezaposlenima, pažnjom prema ženama, zajedno ćemo iskoristiti šansu da Srbija bude mesto mira i blagostanja, odnosno zemlja u kojoj se lepo i rado živi.

    Gradski odbor Dosta je bilo oglasio se saopštenjem o nasilju u Pančevu i atmosferi nasilja u Srbiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]