• Elektrana na otpad loša za budućnost naše dece

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 31. jul – Socijalistička partija Srbije smatra zaključak o referendumu, koji je donela Skupština grada na predlog SNS-a, nezakonitim. Odbornica ove partije, Nada Kirbus, ističe da termoelektrana na otpad ni republičkim, ni pokrajinskim, ni gradskim planovima nije predviđena u Pančevu. Dodaje da studiji izvodljivosti moraju da prethode planovi i izveštaj o strateškom uticaju na životnu sredinu, u čije razmatranje mora biti uključena javnost.

    „U zaključku koji je SNS predložio, a Skupština grada usvojila, piše da će referendum biti posle studije opravdanosti. Irelevantno je da bude posle te studije” – istakla je Nada Kirbus.

    Odgovarajući na stavove gradonačelnika, Kirbus je istakla da niko ne garantuje da će se u termolektrani zapošljavati samo Pančevci. Što se tiče koristi oko uklanjanja divljih deponija, ona je podsetila kako Pančevo ima plan i mere upravljanja otpadom u kojima nema elektrane na otpad. Kirbus objašnjava i da je javni podatak da je elektrana opravdana za naselja od million stanovnika, a Pančevo je mnogo manje, pa će se otpad dovoziti.

    „Ne stoji optužba da partije šire defetizam i paniku, jer upozoravamo na javne podatke koji se mogu pronaći na sajtu grada. Jedno je spalionica, a drugo elektrana. Za kontinuitet proizvodnje struje u elektranu se mora dovoziti otpad iz drugih sredina. To je ono što je zastrašujuće.“

    SPS najavljuje da će posle konsultacija sa pravnim savetnicima razmotriti kako će postupiti sa zaključkom skupštine.

    „Obratićemo se i građanima. Nećemo čekati i nećemo se zaustavljati, jer nam je cilj da deca normalno žive u ovom gradu. Kako ćemo to raditi – tek ćemo videti posle konsultacija. Ako je potpisivanje na ulicama najbolji način –  izaćićemo na ulice“ – najavila je Nada Kirbus.

    V. Đoković

    PANČEVO, 31. jul – Socijalistička partija Srbije smatra zaključak o referendumu, koji je donela Skupština grada na predlog SNS-a, nezakonitim.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]