• KIŠ: Preuzimam odgovornost što apotekari nisu mogli u salu!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Iako su apotekari bili u zgradi Gradske uprave, njima nije dozvoljeno da uđu u Veliku salu i prisustvuju sednici Skupštine Grada koja je održana 3. marta. Vrata koja do Velike sale vode iz Uslužnog centra su bila zaključana, pred vratima  koja u Veliku salu vode iz hodnika Gradske uprave bilo je obezbeđenje, dok je u holu bilo i nekoliko pripadnika Policije. 

     

     

    Već na početku sednice, vodila se oštra polemika oko toga zašto apotekarima nije dozvoljen ulazak u salu, pa je odbornica SRS, Smijana Glamočanin Varga,  zaradila opomenu od predsednika Skupštine Tigrana Kiša. Ona je predložila da se uvede nova tačka dnevnog reda današnje sednice na kojoj bi se dozvolilo predstavnicima Apoteke da „pred odbornicima Grada Pančeva, javnošću i pred lokalnim medijima iznesu svoje probleme“. Glamočanin Varga je iznela neke od optužbi na račun lokalnih političara, koje smo već ranije mogli čuti od predstavnika Apoteke. Kiš je opomenu obrazložio „zloupotrebom skupštinske govornice“, a zatim je odbornici predočio da bi moglo da usledi i izbacivanje sa sednice.

     

     

    Kada je doša na red tačka dnevnog reda u kojoj se diskutovalo o skraćenju radnog vremena Apoteke, Siniša Mitreski odbornik LDP-a, rekao je:

    „Ja bih voleo da čujem razlog zašto prvi put ovde ne dozvoljavamo nekome da se obrati? Svi znamo šta se desilo u Apoteci. Citiraću gospodina gradonačelnika, koji je u razgovoru sa njima rekao – kriminal. Ja bih vas zamolio, kao njihove predstavnike, kao predstavnike svih građana, da zatražimo od predsednika Skupštine da pozove nekoga od ovlašćenih predstavnika Apoteke da se nam se obrati. Da ne pravimo presedan tamo gde ne treba da ga pravimo.“

    Predsednik Skupštine Grada, Tigran Kiš, je objasnio zašto predstavnici Apoteke nisu u sali:

    „Radnici Apoteke su bili u holu Skupštine i tražili da se obrate Skupštini. Odgovornost zašto im to pravo nije dato preuzimam ja lično, kao predsednik ovog Doma. Verujem da svi mi zajedno ne želimo da od toga pravimo političko pitanje, nego želimo da stvarno to pitanje rešimo i omogućimo građankama i građanima da uživaju usluge Apoteke 24 sata dnevno. Ponavljam, odgovornost za to što radnici Apoteke nisu danas primljeni u ovu salu i nisu dobili pravo da govore, preuzimam ja lično.“ –  rekao je Kiš.

    Za prisustvo radnika Apoteke založio se i odbornik LSV-a, Vladan Keljević:

    „Meni je apsurd da neko stoji ispred skupštinske sale i da se tamo o tome govori, a mi (odbornici) ne možemo da čujemo kakva su to rešenja koja su se preduzimala u vezi sa Apotekom. Ovo što ste rekli da e vaša odgovornost, regulisamo je u članom Poslovnika 121 – sednici imaju pravo da prisustvuju i građani, osim kada Skupština odluči da se javnost isključi. S obziorom da u ovoj sali vidim i građane koji nisu odbornici i nisu iz skupštinskih službi, verujem da sednica nije zatvorena za javnost. Hoću da znam šta je to što radite i dokle ste stigli.“

    Na predlog Gradskog veća. odbornici su izgasali skraćenje radnog vremena objekata „Apoteke“ Pančevo. Novo radno vreme je  od 8 do 15 sati, bez noćnih dežurstava.

    Odbornici su izabrali direktore četiri pančevačka JKP-a. Za vršioca dužnosti direktora Direkcije za izgradnju izabran je Milan Stanišić, sadašnji direktor „Mladosti”,  vršilac dužnosti direktora JKP „Mladosti” je postao Predrag Stojadinov, još jedan mandat vršioca dužnosti direktora JKP-a „Vodovod i kanalizacija” dobio je Aleksandar Radulović, a na čelo ATP-a, došao je Nebojša Gajić, inženjer mašinstva iz Beograda.

    Odbornici su, takođe,  usvojili Predlog odluke o izmenama Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Pančeva, Izveštaj o radu i finansijski izveštaj Crvenog krsta Pančevo za 2015. godinu, plan rada i Finansijski plan Crvenog krsta Pančevo za 2016. godinu program „Zdravstveno-edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama“ Doma zdravlja Pančevo za 2016. godinu, izmene Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Grejanje“ Pančevo za 2016. godinu u delu finansijskog plana, izmenu Programa rada i finansijskog plana za 2016. godinu Turističke organizacije Pančevo.

    Iako su apotekari bili u zgradi Gradske uprave, njima nije dozvoljeno da uđu u Veliku salu i prisustvuju sednici Skupštine Grada koja je održana 3. marta. Vrata koja do Velike sale vode iz Uslužnog centra su bila zaključana, pred vratima  koja u Veliku salu vode iz hodnika Gradske uprave bilo je obezbeđenje, dok je u holu bilo i nekoliko pripadnika Policije. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]