• NARODNA STRANKA PANČEVO: Tražimo ostavku direktora ATP-a

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradski odbor Narodne stranke poziva gradonačelnika i Gradsko veće da se hitno uključe u rešavanje problema u ATP-u pošto ovakvo stanje ozbiljno ugrožava funkcionisanje grada i građana, saopšteno je iz Narodne stranke.

    U saopštenju koje je stiglo na adresu naše redakcije stoji i sledeće:

    Nedopustivo je da prvi septembar donese štrajk u autoprevozniku čiji je osnivač grad, a ATP je praktično monopolista kada je mesni javni prevoz u pitanju. 

    Završeni su odmori, počela školska godina, a učenici i studenti imaju veliki problem kako uopšte da dođu do škola i fakulteta. Takođe veliki broj zaposlenih koristi usluge ATP-a. Iz gradske vlasti svi ćute i obmanjuju javost da su bolovanja vozača razlog redukovanja polazaka odnosno prelazak na nedeljni red vožnje u sedmici kada saobraćaj treba da bude najfrekventniji. Postavljamo pitanje kako je moguće se skoro kompletno vozno osoblje baš sada razboli?

    Narodna stranka je pre tačno dva meseca upozoravala da je ATP pred kolapsom i da se dovodi u pitanje funkcionisanje gradskog prevoza i time i samog grada.

    Podsećamo da smo tada u saopšetenju od 2. jula upozoravali da je odluka da se iznajmljuju polovni autobusi po ceni od 2000 eura mesečno po vozilu katastrofalna i da ima za cilj samo ispumpavanje novca iz ATP-a, a  da sami autobusi nisu u dobrom stanju te da će doneti i dodatne troškove održavanja.

    Taj ugovor naravno nije raskunut svakog meseca ATP uredno plaća lizing polovnih autobusa, a nema novca za povećanje plata vozača koji rade u nemogućim uslovima vozeći poluispravna vozila.

    Gradski odbor Narodne stranke Pančeo potpuno podržava zahteve vozača za povećanje plata jer novca očigledno ima samo ga treba usmeriti na drugi način odnosno prestati sa pljačkom ATP-a.

    Govorili smo da je ATP pred kolapsom niko nije slušao, u meduvremenu grad je raspisao konkurs za gradnju nove autobuske stanice. verovatno je plan da se ona gradi godinama,a na mestu stare znajući ideje ove vlasti će nići popločan trg po ugledu na Trg Republike.

    Apelujemo ponovo na direktora ATP-a Bojana Bojanića da podnese ostavku pošto očigledno da ne ume ili neće da vodi ATP stručno i profesionalno jer je gradski prevoz u kolapsu, a normalno funkcionisanje života građana Pančeva je ugroženo.

    Takođe apelujemo na gradsku vlast da hitno nađe rešenje i poboljša uslove za rad vozača i voznog osoblja jer je to najzdraviji deo ATP. Ti radnici su jedino što još vredi u ATP-u i još jedino oni drže ovo preduzeće izvan potpunog kolapsa. 

    Gradski odbor Narodne stranke poziva gradonačelnika i Gradsko veće da se hitno uključe u rešavanje problema u ATP-u pošto ovakvo stanje ozbiljno ugrožava funkcionisanje grada i građana. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]