• PANČEVO: Opozicija se vratila u Skupštinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Posle odbijanja da učestvuje u radu na dve sednice Skupštine grada jer je bila nezadovoljna načinom na koji skupština Pančeva radi – opozicija se vratila poslu u gradskom parlamentu. Kada su zajednički napuštali parlament socijalisti, radikali, DS, samostalni, DJB i LSV to je bilo zbog prekonoć vanredno dupliranog dnevnog reda, problema u dostavi skupštinskih materijala, neprihvatanja većine da se formiraju radna tela o stanju u Apoteci, izbegavanju rasprave o finansiranju javnog informisanja i korišćenju javnih gradskih prostora. Posle sednice skupštine u čijem radu su učestvovali objašnjavali su razloge za promenu stava.

    – Uspeli smo da imamo sednicu sa malim brojem tačaka. I bez dodavanja tema na dnevni red preko noći. Predsednik Skupštine Tigran Kiš načelno je napravio napor da se omogući normalan rad skupštine. Nadamo se da će, prema garancijama koje smo od njega dobili, ubuduće sednice biti češće održavane i sa manjim brojem tačaka. Pokazali smo danas da pančevačka opozicija ima nemerljivo veći kapacitet od vladajuće većine u skupštini grada, konstatovao je Nikola Ćebić, iz pokreta Dosta je bilo.

    Tokom sednice predsednik Skupštine Tigran Kiš najavio je da će već na sledećeoj sednici do kraja avgusta odbornicima biti podeljeni novi tablet računari preko kojih odbornici dobijaju skupštinske materijale. Kroz donatorski model razvija se i andreid aplikacija, a nakon nje sledi i rad na novom poslovniku.

    – Opozicija je danas bila aktivnija nego ikada. Konačno vlast obezbeđuje tablete koji će raditi jer ovi do sada nisu bili ispravni pa smo praktično bili bez materijala za skupštinsku raspravu, izjavio je Srđan Glamočanin iz Srpske radikalne stranke.

    – Videli ste, posle dužeg vremena u skupštini se vodio dijalog. I neki predstavnici vlasti su izlazili za govornicu. Što je značajno za dijalog u Pančevu. Kao i za građane Pančeva, dodao je Dejan Jovanović iz pokreta Dosta je bilo.

    I na ovoj sednici većina nije prihvatila da se otvori rasprava na temu Apoteke Pančevo, finansiranja javnog informisanja i korišćenja gradskih prostora za javne skupove. 

    Posle odbijanja da učestvuje u radu na dve sednice Skupštine grada jer je bila nezadovoljna načinom na koji skupština Pančeva radi – opozicija se vratila poslu u gradskom parlamentu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]