Politika

PANČEVO: Opozicija za opstanak „Letnje pozornice”

Pančevo, Sre, 27/06/2018 - 13:49
Suzana Prvulj

Nameri gradske vlasti da prostor na kom se nalazi „Letnja pozornica”, pretvori u parcelu koja se predviđa za izgradnju poslovno-stambenih objekata, usprotivile su se: Narodna stranka,Srpski pokret Dveri, Slobodno Pančevo, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Tolerancija Srbije, Nova stranka i Demokratska stranka Srbije.

Na konferenciji za novinare, održanoj u holu Gradske uprave, u sredu, 27. juna, Nikola Ćebić, odbornik grupe Slobodno Pančevo, izjavio je:

- Smatramo da je ova odluka motivisana ličnim i stranačkim interesima, a ne interesima građana. U Pančevu je na vlasti Srpska napredna stranka koja je svojom lošom kadrovskom politikom dovela do toga da mnoge stvari na lokalu ne funkcionišu, a da javna dobra propadaju.

Ćebić je dodao kako im je cilj da informišu i pokrenu javnost da izvrši pritisak, jer prema njegovom mišljenju, opozicija u Skupštini nema tu mogućnost, zbog toga što ima malo odbornika.

Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega ranije nisu reagovali, imajući u vidu da se o ovoj temi govorilo pre više od godinu dana, Zoran Jovanović, odbornik DS-a, kazao je da nisu mogli da se služe pretpostavkama i govorkanjima.

Nikola Ćurčin, takođe odbornik grupe Slobodno Pančevo, rekao je da nije kasno da se ova namera spreči.

U petak će biti održana sednica Skupštine. Dovoljno je da se ova odluka povuče sa dnevnog reda i da se promeni predlog. Takođe, moguće je da se amandmanom Gradskog veća promeni odluka, precizirao je Ćurčin.

Kada je upitan šta bi trebalo uraditi sa „Letnjom pozornicom”, i na koji način je  „oživeti”, s obzirom na to da vlast napominje da nema dobru infrastrukturu, naglasio je kako smatra da se radi o izdvajanju sredstava  koje Grad može da priušti.

Obraćanju medijima prisustvovali su predstavnici svih pomenutih političkih organizacija.

 

Pančevo opozicija politika Letnja pozornica Zoran Jovanović Nikola Ćebić Nikola Ćurčin Narodna stranka Srpski pokret Dveri Slobodno Pančevo Demokratska stranka Pokret slobodnih građana Tolerancija Srbije Nova stranka Demokratska stranka Srbije.


Marketing

Najnovije vesti