• PANČEVO, SKUPŠTINA: Uz nešto polemika većina odlučivala efikasno

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Vladajuća većina SNS-a u skupštini grada Pančeva na juče održanoj sednici uspešno je proširila dnevni red, odbila predloge opozicionih odbornika da se raspravlja o još nekim temama, odlučila da predsednik skupštine ne krši poslovnik a zatim sa izrazitom većinom najčešće bez rasprave donela osamdesetak odluka.

    Prihvaćen je rebalans gradskog budžeta za ovu godinu pa će sada uvećan iznositi 5.793.938.000 dinara. Uz primedbe opozicionih odbornika da vlast sa investicijama kasni dve godine inovinarane su i odluke o potrošnji novca iz kreditnih zaduženja iz 2016. i 2017. godine.

    Glasajući prozivkom odbornici su doneli odluku o izmenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana kao i Plana detaljne regulacije za zonu Hipodrom u Pančevu.

    Obraćanje odbornika SNS-a Marka Mladenovića koji je afirmativno govorio o zoni Hipodrom čiji se plan menja kako bi se omogućila izgradnja filmskog grada izazvalo je gotovo opšte ovacije u skupštinskoj sali. Usledila je gotovo jednosatna polemika odbornika SNS-a Željka Sušeca i opozicionih odbornika Nikole Ćebića, Zorana i Dejana Jovanović i Srđana Glamočanina. Preko sudbine letnje pozornice, rasporedu gradskih prioriteta, preganjanja ko je uništio a ko gradio Pančevo –  stiglo se i do pitanja ko je kriv za zatvaranje preduzeća i nezaposlenost. Što je bilo daleko od tačke dnevnog reda što je predsedniku Skupštine Tigranu Kišu i zamerio, pre nego što će napustiti sednicu, odbornik Žarko Jelisavčić.

    Skupštinska većina donela je osamdesetak odluka. Najviše odluka sa čvrstom većinom od 37 do 39 odbornika. A bila je objedinjena raspravom o serijskom imenovanju školskih odbora, što je više desetina tačaka, u kojoj se niko nije javio za reč.

    Pančevačka vlast preko većine u skupštini još jednom je danas odbila da raspravlja o onome što  je opozicija smatrala za važno. Tako je izostala rasprava o javnosti u radu skupštine koja već duže vremena nema ni tv ni radio prenos. Odbijeno je da razgovara o istupanju Pančeva iz regionalne agencije za razvoj Južni Banat, kao i da se raspravlja o situaciji u Apoteci Pančevo  koja i ako ne radi i dalje postoji. Takođe je odbijen predlog da se formira radna grupa koja bi utvrdila kako se troši novac kojim Pančevo sufinansira informisanje.

    Još jednom većina je odbacila primedbe na rad predsednika Skuptšine Tigrana Kiša. A bilo je i jedno odborničko pitanje, odnosno zahtev, da skupštinske službe obezbede prostoriju i tehničke uslove za rad odbornicima iz grupe “Za naše Pančevo”.

    Vladajuća većina SNS-a u skupštini grada Pančeva na juče održanoj sednici uspešno je proširila dnevni red, odbila predloge opozicionih odbornika da se raspravlja o još nekim temama, odlučila da predsednik skupštine ne krši poslovnik a zatim sa izrazitom većinom najčešće bez rasprave donela osamdesetak odluka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]