• Pastor će danas raspisati pokrajinske izbore

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Autor: Tanjug

    NOVI SAD – Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor raspisaće danas pokrajinske izbore, koji će biti održani 24. aprila.

    Pastor je Tanjugu rekao da će danas u podne, u skladu sa pravilima, potpisati Odluku o raspisivanju pokrajinskih izbora za 24. april, kad će biti održani i republički i lokalni izbori. 

    Predsednik pokrajinske skupštine smatra da bi kampanja za pokrajinske izbore trebalo da bude fokusirana na realne teme i programe.

    Prethodni pokrajinski izbori održani su 6. maja 2012. godine. 

    Skupština AP Vojvodine ima 120 poslanika koji se biraju po proporcionalnom izbornom sistemu, na period od četiri godine. 

    Prema Statutu, izbore za poslanike raspisuje predsednik Skupštine, 90 dana pre isteka mandata Skupštine, tako da se izbori okončaju u narednih 60 dana. 

    Predsednik Republike Tomislav Nikolić raspisao je parlamentarne izbore 4. marta, dok je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izbore za lokalne parlamente raspisala 7. marta, a izbori na svim nivoima biće održani 24. aprila.

    Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor raspisaće danas pokrajinske izbore, koji će biti održani 24. aprila.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]