• Pavlov gradonačelnik, Živković zamenik

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 19. maj – Konstitutivna sednica Skupštine grada Pančeva, kojoj je prisustvovalo 70 novoizabranih odbornika, i na kojoj su potvrđeni mandati odbornicima i izabrano predsedništvo održana je 19. maja 2016. godine. Odbornici su položili zakletvu i time je počeo njihov mandat u Skupštini.

     

     

    Za predsednika Skupštine grada Pančeva izabran je Tigran Kiš, diplomirani pravnik iz Pančeva, odbornik Srpske napredne stranke koji jetu funkciju vršio i u prethodnom sazivu,  za zamenicu predsednika Skupštine grada Pančeva izabrana je Vesna Arsenović, ekonomski tehničar iz Pančeva, odbornica Srpske napredne stranke, za sekretara Skupštine izabrana je Mirjana Jocić, diplomirani pravnik, a za zamenika sekretara Skupštine grada izabrana je Sanja Popović, diplomirani pravnik iz Pančeva.

    Nakon što je Tigran Kiš sazvao prvu sednicu Skupštine grada, usledile su primedbe opozicionih odbornika, pre svega odbornika LSV-a i pokreta “Dosta je bilo”  na to što predstavnici Apoteke nisu pušteni u skupštinsku salu. Naime, predstavnici Apoteke Pančevo su pokušali da uđu u salu, ali ih je obezbeđenje u tome sprečilo. Kiš je rekao da je prvi put o tome obavešten od strane odbornika LSV-a i da nema nikakav pisani zahtev predstavnika Apoteke kojim oni traže da prisustvuju sednici.

    Na prvoj sednici Skupštine, koja je održana odmah nakon Konstitutivne, za gradonačelnika je predložen Saša Pavlov. Kako je on ujedno i predsednih Gradskog veća, Pavlov je predložio i članove ovog tela.

    Odbornici opozicije su imali primedbe i na to zašto, nisu čuli programe budućnih članova Gradskog veća. Usledila je višeminutna rasprava o tome.

    Za  gradonačelnika grada Pančeva izabran je Saša Pavlov.

    Skupština grada Pančeva izabrala je za zamenika gradonačelnika Predraga Živkovića. 

    Gradsko veće grada Pančeva izabrano je u sledećem sastavu:

     

    1. Katarina Banjai (1990), master-inženjer zaštite životne sredine. Radila je u Školi „23 maj“ duži period na određeno vreme. Dolazi na mesto graske većnice zadužene za zaštitu životne sredine i održivi razvoj

     

    2. Aleksandar Stevanović (1986), diplomirani inženjer gradjevinarstva, zaposlen je u svojoj struci od 2010. godine. Na mesto većnika zaduženog za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, dolazi sa mesta direktora JKP „Higijena“.

     

    3. Mr Tatjana Božić (1969), magistar defektoloških nauka, Rođena je 1969, magistar defektoloških nauka. Dobro je poznata svima koji rade u prosveti. Ona je u prosveti od 1990. godine, a na mesto većnika dolazi sa mesta direktora OŠ „Sveti Sava“.

     

    4. Dr Mirela Petrović (1985), završila je medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Kao lekar opšte prakse, radila je u Glogonju i u prošlom sazivu Gradskog veća bila je zadužena za zdravstvo. 

     

    5. Nemanja Rotar (1972), diplomirani filolog južnoslovenskih jezika. Od 1998. radi u kulturi, bio je član Gradskog veća od 2008. do 2010. godine, na mesto člana Gradskog veća zaduženog za kulturu i omladinu dolazi sa mesta direktora Kulturnog centra Pančeva.

     

    6. Zorica Repac (1957), diplomirani inženjer poljoprivrede, od 1984. obavlja rukovodeće poslove u struci. Na mesto većnice zadužene za za selo, poljoprivredu i ruralni razvoj dolazi sa mesta zamenice gradonačelnika zadužene za poljoprivredu.

     

    7. Milenko Čučković (1962), po zanimanju profesor, obavljao je više rukovodećih poslova u „Lola“ korporaciji, a na mesto gradskog većnika zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku dolazi nakon anagažovanja u humanitarnoj oganizaciji IRC, na implementaciji projekata Ujedinjenih nacija namenjenih izbeglicama i socijalno ugroženih na podtučju srednjeg i južnog Banata.

     

     

    Svi članovi Gradskog veća će biti na stalnom radu.

     

     

    Na prvoj sednici Skupštine doneta su i rešenja o izboru Komisije za mandatna pitanja, Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose Skupštine grada Pančeva, usvojen predlog Odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Pančeva i Odluke o izvršnim organima grada Pančeva. Takođe, doneta su rešenja o imenovanju Maje Vitman za vršioca dužnosti direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Pančevo,  za vršioca dužnosti direktora JKP „Higijena“ Pančevo imenovan je Milan Stanišić, a za vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra Pančeva imenovan je Nemanja Bogdanov.

     

    „Sve inicijative koje se bile predložene u prethodnom sazivu Skupštine danas su, voljom većine, izglasane.Podržana je inicajativa da se smanji broj gradskih većnika, sa jedanaest na sedam. To je bilo potrebno zbog ušteda i funkcionalnosti. Ni jedan sektor se ne gasi, sam se preraspoređuje odgovornost, što je objašnjeno odbornicima. Zahvaljujem se, na prvom mestu, građanima koji su ogromnim bojem glasova podržali politiku koja je vođena u prethodnom periodu. Za mene je bitno da je podržana politika koja je vođena u zadnjih deset meseci, od kada sam ja gradonačelnik, jer smo tada počeli nove pravce strateškog razvoja. To je, pre svega, stvaranje bolje inveticione klime, što će već rezultirati narednih dana, racionalizacija, ali ne na uštrb efikasnosti javnog i javno – komunalnog sektora i mnogo ozbiljnije bavljenje problemima poljoprivrede. Bili smo u prilici da čujem na Skupštini neku vrstu zamerki, da nisu članovi Gradskog veća prikazali svoj program. Ovo što sam naveo su strateški pravci razvoja i sva delovanja u javnom sektoru su podređena njima. U predizbornoj kampanji, građani su imali prilike da čuju taj program. To je podržalo 28000 građana i ja mislim da je to dovoljna osnova da krenemo u realizaciju tog programa“, rekao nam je Saša Pavlov, nakon što je izabran za gradonačelnika.

    Saša Pavlov je odmah sazvao i prvu sednicu Gradskog veća.

    Predstavnici Apoteke Pančevo, su ipak, nakon razgovora sa gradonačelnikom i predsednikom Skupštine i intevencije odbornika opozicije, prisustvovali drugom delu prve sednice Skupštine Pančeva.

    A. St.

    Konstitutivna sednica Skupštine grada Pančeva, kojoj je prisustvovalo 70 novoizabranih odbornika, i na kojoj su potvrđeni mandati odbornicima i izabrano predsedništvo održana je 19. maja 2016. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]