• RIK: Broj birača na predstojećim izborima neće bitno odstupati od broja birača iz 2014.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Broj birača na predstojećim izborima neće bitno odstupati od broja birača iz 2014. godine, navodi u saopštenju RIK, koja povodom informacije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o trenutnom broju birača u biračkom spisku ukazuje na to da taj broj ne odgovara broju birača sa pravom glasa na izborima.

    U saopštenju RIK navodi da se mora imati u vidu činjenica da se od NATO agresije 1999. na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija izbori ne sprovode u opštinama u kojima za to ne postoje osnovni bezbednosni uslovi (npr. Đakovica, Kačanik, Glogovac, Dečane, Štimlje, Suva Reka i dr), zbog čega birači iz tih opština ne ulaze u ukupan broj birača, kako je to propisano uputstvima Republičke izborne komisije i za izbore iz 2014. godine i za izbore koji će se održati 24. aprila ove godine. 

    To znači da broj birača na predstojećim izborima neće bitno odstupati od broja birača iz 2014. godine.

    Republička izborna komisija podseća da, u skladu sa Uputstvom za sprovođenje izbora raspisanih za 24. april 2016. godine, ukupan broj birača objavljuje Republička izborna komisija najkasnije 10. aprila 2016. godine.

    Broj birača na predstojećim izborima neće bitno odstupati od broja birača iz 2014. godine, navodi u saopštenju RIK, koja povodom informacije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o trenutnom broju birača u biračkom spisku ukazuje na to da taj broj ne odgovara broju birača sa pravom glasa na izborima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]