• Skupština Vojvodine biće konstituisana 1. ili 2. juna

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novi Sad (11. maj) – Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je  prvu konstitutivnu sednicu pokrajinske skupštine za 1. ili 2. jun.

     

    Prema Pastorovim rečima, tada će biti verifikovani poslanički mandati i biće izabrano novo rukovodstvo pokrajinske skupštine.

     

    On je za Radio Novi Sad potvrdio da će novu pokrajinsku vladu činiti koalicija oko Srpske napredne stranke i Savez vojvodjanskih Madjara, stranke koju on predvodi.

     

    Pastor je dodao da je moguće da u vladajuću koaliciju udju još neke stranke koje su prešle cenzus.

     

    „Srpska napredna stranka je sada u novoj poziciji. Ona u sebi nosi novu vrstu energije koja bi pokretala sva pitanja, posebno imajući u vidu to da bi ista politička struktura bila većina i na republičkom i na pokrajinskom i na lokalnim nivoima“, rekao je Pastor.

     

    Najavio je i skoro rešavanje pitanje finansiranja i nadležnosti Vojvodine i dodao da Srbiji predstoji i promena Ustava.

    Autor: Agencija Beta

    Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je  prvu konstitutivnu sednicu pokrajinske skupštine za 1. ili 2. jun.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]