• SLOBODNO PANČEVO: Moramo sami da se borimo za svoju bezbednost

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grupa odbornika Skupštine Grada Pančeva povodom skladišta veštačkog đubriva u Pančevu oglasila se saopštenjem.

    Poštovani građani nalazimo se u situaciji kada moramo sami da se borimo za svoju bezbednost. Na protekle dve sednice Skupštine grada Pančeva vladajuća većina odbila je i da razgovara o skladištu veštačkog đubriva u Staklari, a putem medija saznali smo da je gradonačelnik izjavio da neće dozvoliti skladište veštačkog đubriva u našem gradu. Koristimo ovu priliku da gradonačelnika Pančeva Sašu Pavlova infomišemo da SKLADIŠTE VEŠTAČKOG ĐUBRIVA U STAKLARI VEĆ POSTOJI I RADI, navodi se u saopštenju koje je Slobodno Pančevo prosledilo danas.

    Ovi odbornici navode i da su imali uvid u rešenje u okviru jednog postupka pred nadležnim institucijama “gde se vidi da je policijska uprava u Pančevu utvrdila da se u Staklari vrši skladištenje, manipulacija, prodaja i transport amonijum-nitrata i skladištenje ove materije u objektima koji ne odgovaraju propisanim standardima”.  Te da se “neovlašćenim radnjama u vezi ove materije, a zbog neposredne blizine hemijskog kompleksa može izazvati opasnost za život ljudi i imovinu”.

    „Zato pitamo gradonačelnika kako je moguće da skladište postoji bez izveštaja o bezbednosti? Šta ste do sada uradili po ovom pitanju? Da li vas je iko obavestio o ovom problem? Zašto se izbegava skupštinska rasprava o ovom pitanju? Da li se vi išta pitate u ovom gradu? Kada će se nešto preduzeti? Kada ćemo ponovo biti bezbedni?“, pitanja su odbornika za gradonačelnika.

    Slobodno Pančevo navodi da građani zaslužuju vlast koja je informisana, koja ne beži od problema i koja vodi računa o bezbednosti građana.

    Grupa odbornika Skupštine Grada Pančeva povodom skladišta veštačkog đubriva u Pančevu oglasila se saopštenjem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]