• U Dolovu voda iz Pančeva, a smeće ka Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 15. jul – Gradsko veće saglasilo se sa nekoliko odluka neophodnih da bi proces priključenja Dolova na gradski vodovod bio uspešno završen. Kad ih potvrdi i skupština Grada Pančeva, a gradski Vodovod preuzme snabdevanje, Dolovci će plaćati kubik vode nešto više od 54 dinara bez PDV-a. O istom trošku i gradska Higijena će preuzeti prikupljanje i odvoženje smeća iz Dolova. Prema postignutom dogovoru po tri zaposlena koji su do sada radili u ovim sektorima u dolovačkom JKP-u preuzeće Vodovod, odnosno Higijena.

    Veće je dalo saglasnost i na izmene gradske odluke o sahranjivanju i grobljima. Izmene su urađene posle zahteva pristiglih od komisije za zaštitu konkurencije, a tiču se prevoza preminulih i njihovog smeštanja u hladnjače. Pa će i u ovom poslu svi registrovani subjekti raditi u ravnopravnim uslovima.

    U ime Grada, koji je vlasnik dečjeg odmarališta na Divčibarama kojim upravlja JP Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva, Gradsko veće prihvatilo je da izda neophodna dokumenta kako bi ovaj objekat bio ozakonjen.

    Veće je kao informativnu tačku primilo k znanju izveštaj o ostvarenoj proizvodnji strnih žita na teritoriji grada Pančeva. Tako se saznalo da je žita bilo na gotovo 11.000 hektara, što je 18 odsto ukupnih površina. I da je prosečan prinos pšenice 5,6 tona po hektaru.  

    V. Đoković

    Gradsko veće saglasilo se sa nekoliko odluka neophodnih da bi proces priključenja Dolova na gradski vodovod bio uspešno završen. Kad ih potvrdi i skupština Grada Pančeva, a gradski Vodovod preuzme snabdevanje, Dolovci će plaćati kubik vode nešto više od 54 dinara bez PDV-a. O istom trošku i gradska Higijena će preuzeti prikupljanje i odvoženje smeća iz Dolova. Prema postignutom dogovoru po tri zaposlena koji su do sada radili u ovim sektorima u dolovačkom JKP-u preuzeće Vodovod, odnosno Higijena.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]