Politika

U istom danu izbori za predsednika i referendum za potvrdu izmena Ustava?

Izvor: 
Novosti Čet, 25/08/2016 - 23:01

Građani Srbije bi sledeće godine, pored izbora za predsednika, mogli da se nađu i pred referendumom za potvrdu izmena Ustava, pišu Večernje novosti.

Prema informacijama Novosti, nije isključena opcija da se predsednički izbori, koji bi trebalo da se održe na proleće, i referendum o Ustavu održe istog dana.

Promene najvišeg pravnog akta tokom naredne godine najavila je nedavno i ministarka pravde Nela Kuburović, ali nije preciznije govorila o rokovima.

Narodna poslanica i potpredsednica SNS Marija Obradović kaže da još uvek nema odluke o tome da li će ustavni referendum biti organizovan zajedno sa predsedničkim izborima.

Promena preambule, kako je rekao i potpredsenik vlade Ivica Dačić, neće biti tema, a izmene Ustava koje moraju da budu završene tokom sledeće godine odnose se na delove o pravosuđu.

Rok za izmene Ustava koje se tiču pravosuđa predviđen je Nacrtom akcionog plana za poglavlje 23 u pregovorima sa EU. Srbija je usvajanjem tog nacrta preuzela obavezu da Narodna skupština do kraja 2017. usvoji izmene.Najnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju