Politika

U istom danu izbori za predsednika i referendum za potvrdu izmena Ustava?

Izvor: 
Novosti Čet, 25/08/2016 - 23:01

Građani Srbije bi sledeće godine, pored izbora za predsednika, mogli da se nađu i pred referendumom za potvrdu izmena Ustava, pišu Večernje novosti.

Prema informacijama Novosti, nije isključena opcija da se predsednički izbori, koji bi trebalo da se održe na proleće, i referendum o Ustavu održe istog dana.

Promene najvišeg pravnog akta tokom naredne godine najavila je nedavno i ministarka pravde Nela Kuburović, ali nije preciznije govorila o rokovima.

Narodna poslanica i potpredsednica SNS Marija Obradović kaže da još uvek nema odluke o tome da li će ustavni referendum biti organizovan zajedno sa predsedničkim izborima.

Promena preambule, kako je rekao i potpredsenik vlade Ivica Dačić, neće biti tema, a izmene Ustava koje moraju da budu završene tokom sledeće godine odnose se na delove o pravosuđu.

Rok za izmene Ustava koje se tiču pravosuđa predviđen je Nacrtom akcionog plana za poglavlje 23 u pregovorima sa EU. Srbija je usvajanjem tog nacrta preuzela obavezu da Narodna skupština do kraja 2017. usvoji izmene.

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove