• U istom danu izbori za predsednika i referendum za potvrdu izmena Ustava?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Građani Srbije bi sledeće godine, pored izbora za predsednika, mogli da se nađu i pred referendumom za potvrdu izmena Ustava, pišu Večernje novosti.

    Prema informacijama Novosti, nije isključena opcija da se predsednički izbori, koji bi trebalo da se održe na proleće, i referendum o Ustavu održe istog dana.

    Promene najvišeg pravnog akta tokom naredne godine najavila je nedavno i ministarka pravde Nela Kuburović, ali nije preciznije govorila o rokovima.

    Narodna poslanica i potpredsednica SNS Marija Obradović kaže da još uvek nema odluke o tome da li će ustavni referendum biti organizovan zajedno sa predsedničkim izborima.

    Promena preambule, kako je rekao i potpredsenik vlade Ivica Dačić, neće biti tema, a izmene Ustava koje moraju da budu završene tokom sledeće godine odnose se na delove o pravosuđu.

    Rok za izmene Ustava koje se tiču pravosuđa predviđen je Nacrtom akcionog plana za poglavlje 23 u pregovorima sa EU. Srbija je usvajanjem tog nacrta preuzela obavezu da Narodna skupština do kraja 2017. usvoji izmene.

    Građani Srbije bi sledeće godine, pored izbora za predsednika, mogli da se nađu i pred referendumom za potvrdu izmena Ustava, pišu Večernje novosti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]