Evropska nedelja mobilnosti
Evropska nedelja mobilnosti

Akcija „Ulica ima više lica”

Pančevo, Ned, 18/09/2016 - 11:59
Bratislav Bosnjak

PANČEVO, 18. septembar – Akcijom „Ulica ima više lica” danas je nastavljena manifestacija pod nazivom „Evropska nedelja mobilnosti”, koja se održava u Pančevu od 16. do 22. septembra. Deo ulice Žarka Zrenjanina bio je zatvoren za motorni saobraćaj u periodu od 10 do 13 časova, kako bi se demonstirale rekreativne aktivnosti u kojima su učestvovali Fitnes centar „Flex”, Fitnes klub „SMS” i triatlon klub „Tamiš”.

– Evropska nedelja mobilnosti se tradicionalno obeležava od 16. do 22. septembra i u tome učestvuje više od dve hiljade evropskih i vanevropskih gradova, a grad Pančevo ove godine učestvuje šesti put zaredom. Današnja aktivnost se zove „Ulica ima više lica”, zato što je deo ulice Žarka Zrenjanina, od ulice Dr Kasapinovića do Žarka Fogaraša, zatvoren za motorna vozila, kako bi se demonstrirale razne rekreativne aktivnosti u kojima učestvuju pančevački klubovi. Takođe, u akciji su učestvovali i naši sugrađani koji su u ovom delu ulice mogli nesmetano da voze bicikl, skejt, rolere ili neko drugo alternativno prevozno sredstvo, rekla je Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužene za zaštitu životne sredine i održiv razvoj.

Ove godine Pančevo se takmiči za Evropski grad mobilnosti, pošto je ispunio određene uslove u vidu uvođenja trajnih i privremenih mera u kojima se promovišu alternativni vidovi mobilnosti, dodala je Katarina Banjai:  

– Od trajnih mera se podrazumeva izrada biciklističkih staza, posedovanje elektro mobila, kao i konstantna edukacija za decu i odrasle. Takođe je u planu nabavka katamarana, kako bi se promovisao rečni saobraćaj. Privremene mere podrazumevanju aktivnosti koje sprovodimo u toku ove nedelje.

Evropska nedelja mobilnosti nastavlja se sutra kada će u Turističkoj organizaciji Pančevo biti održana konferencija na kojoj će biti promovisana Turistička mapa, kao i predstavljanje potencijala reke Tamiš i Gradske šume na kojoj već postoje pešačke staze.

Evropska nedelja mobilnosti
tanja3.jpg


Najnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju

Društvo

Deo Pančeva sutra bez gasa

JP „Srbijagas“ obaveštava kupce na području Grada Pančeva, da će u petak, 21.07.2017. godine, u periodu od 10:30 do 19:00 časova, zbog intervencije na sanaciji oštećenja na gasnoj instalaciji u