• Anji Crevar gradski čelnici obećali balonku ove zime

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 7. septembar – Najmlađu srpku olimpijku i jedinu predstavnicu Pančeva na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Anju Crevar, u Gradskoj upravi primili su zamenik gradonačelnika Predrag Živković, i gradski menadžer, Aleksandar Farkaš. Ovaj prijem upriličen je povodom njenog uspešnog nastupa na najvećoj svetskoj sportkoj smotri, gde je u disciplini 400 metara mešovitim stilom zauzela 20. mesto, a na duplo kraćoj deonici 27. mesto. 

    Zamenik gradonačelnika i gradski menadžer su sa Anjom, njenim ocem Dejanom i predsednikom Plivačkog kluba „Dinamo“, Dejanom Dragovićem, razgovarali o utiscima o Riju, njenom nastupu i uopšteno o samim Olimpijskim igrama i svemu što se u olimpijskom selu i na borilištima dešava. Farkaš i Živković su ovom prilikom istakli da su izuzetno ponosni na šesnaestogodišnju plivačicu i dodali da su joj zahvalni na tome što na najbolji način u bazenu i van njega predstavlja svoju zemlju, svoj grad i svoj klub. 

    – Velika mi je čast i veoma sam zahvalna Gradu na ovom prijemu. Želim da im se zahvalim na svoj podršci koju su mi pružali prošle i ove godine. Zadovoljna sam podrškom, svuda su me pratili i dosta su ulagali u mene i želim da im se zahvalim na tome, rekla je ovom prilikom Anja Crevar.  

    Aleksandar Farkaš je naglasio i da se nada da je pomoć Grada u pripremama za Olimpijske igre, ali i sva druga takmičenja na kojima Anja Crevar učestvuje, bila adekvatna, ali je naglasio da uvek može da bude i bolja, te da se nada da u narednom periodu pomoć Grada neće izostati. 

    – Mi smo u ovoj godini u budžetu za sport imali posebnu budžetsku liniju „Rio 2016″ na konkursnoj bazi, koja je bila namenjena svim sportistima koji izbore olimpijsku A normu, što je Anja prošle godine i uradila. Ovo je bio način da pružimo finansijsku podršku našim olimpijcima. Izdvojili smo sredstva, u dogovoru sa klubom, koja su bila dovoljna, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije, pokrajine i ostalih sportskih i privatnih činilaca, da se Anji obezbede svi potrebni uslovi za nesmetane pripreme. Zadovoljni smo što smo kao Grad i mi obezbedili deo sredstava za tu namenu. Iz razgovora smo čuli da su Anja i Plivački klub „Dinamo“ zadovljni sredstvima, koja su omogućila da ode u Rio i da ostvari ovakav rezultat na Olimpijskim igrama. Moram da istaknem da mi nismo očekivali da ona na svojim prvim igrama osvoji zlatnu medalju, što je praktično nemoguće, ma koliko mi to želeli. Sa druge strane, samo njeno pojavljivanje među najboljim svetskim plivačima nas raduje, jer će sa ovim iskustvom otići na naredna takmičenja i naredne Olimpijske igre, a nadamo da će tada zasijati neka medalja oko njenog vrata, istako je gradski menadžer, Aleksandar Farkaš.

    Podrškom grada Pančeva tokom pripremnog perioda za Olimpijske igre zadovoljan je i Dejan Dragović, predsednik „Dinama“, . 

    – Prethodne godine je Grad ozbiljno stao iza projekta finansiranja olimpijaca i to je ostvario. Pošto je Anja prošle godine izborila normu, bilo je za očekivati da se to podrži. Zadovoljni smo sredstvima koje je Grad izdvojio, a tu je bila i podrška Olimpijskog komiteta Srbije i Pokrajine. S tim novcem smo uspeli da omogućimo sve što je bilo potrebno Anji za nastup u Riju i na Evropskom juniorskom prvenstvu, rekao je Dejan Dragović predsednik PK „Dinamo“. 

    U ovom momentu klub i Anja prave planove za predstojeće izazove u bazenu i naredna takmičenja na kojem će ova šesnaestogodišnja Pančevka nastupati. Kao najvažniji segment na putu do ostvarenja zacrtanih ciljeva i poboljšanja rezultata, Anja i Dejan Dragović su istakli postavljanje balon hale preko otvorenog pedesetometarskog bazena, koji će Anji, ali i drugim pančevačkim plivačima i klubovima, omogućiti da u svom gradu treniraju i na taj način smanje troškove putovanja i korišćenja beogradskih bazena, a i svojim takmičarima obezbede više vremena za odmor i druge, najčešće školske, obaveze. Gradski menadžer, Aleksandar Farkaš, obećao je da će gotovo sigurno balonka biti postavljena između 1. novembra i 1. decembra ove godine. 

    – Radovi počinju u naredne tri nedelje otprilike i po nekom predviđanju treba da se završe između 1. novembra i 1. decembra. Možemo da kažemo da ćemo realno 1. decembra biti u mogućnosti da podignemo balon, tako da će svi plivači i svi korisnici bazena, kojima treba olimpijski bazen, moći da treniraju u Pančevu i da više neće morati da idu u Beograd, dodao je Farkaš

    Prijemu zbog zdravstvenih problema nije prisustvovao gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov

    T. M. 

    PANČEVO, 7. septembar – Najmlađu srpku olimpijku i jedinu predstavnicu Pančeva na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Anju Crevar, u Gradskoj upravi primili su zamenik gradonačelnika Predrag Živković, i gradski menadžer, Aleksandar Farkaš. Ovaj prijem upriličen je povodom njenog uspešnog nastupa na najvećoj svetskoj sportkoj smotri, gde je u disciplini 400 metara mešovitim stilom zauzela 20. mesto, a na duplo kraćoj deonici 27. mesto. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]