• ATLETIKA: Sedam tamičara, sedam medalja. Bravo za pančevačku Panoniju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na atletskom mitingu „Open Novi Sad“ koji je održan u nedelju, 7. oktobra, AK Panonija je nastupila sa 6 takmičara i svako od njih je osvojio medalju u svojoj disciplini. Na ovom međunarodni mitingu učešće je uzelo blizu 800 atletičara

    iz Srbije, BIH i Hrvatske a sam miting ima epitet jednog od najposećenijih i po konkurenciji najjačih takmičara za mlade atletičare.
     
    Katarina Njari u bacanju kugleje postala vicešampionka  starijih pionirki u toj disciplini. Nakon toga je u trci dečaka na 600m za 2008. godište Vladimir Mirkov zauzeo treće mesto. Ana Dragojević je osvojila srebrno odličje odmah iza državne prvakinje a novim ličnim rekordom od 1.43.30 u trci mlađih pionirki dokazala da je u samom vrhu u toj disciplini u Srbiji. 
     
    Hana Jaramaz je osvojila Zlatnu medaljui postavila novi rekord od 1.51 sekunde na 600m. Nakon toga je u trci starijih pionira na 300m, sprinter Panonije Damjan Čikić u veoma jakoj konkurenciji osvojio bronzu 
    sa 39.24 odmah iza odličnih trkača iz Zrenjanina i AK „Slavonija-Žito“ Osijek iz Hrvatske.
     
    U trci pod nazivom „Novosadska hiljadarka“ i ovaj put je zablistala Milja Ostojin osvojivši novu bronzanu medalju. Takođe njen brat Uroš Ostojin je, na istoj distanci, ali u muškoj konkurenciji, osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora, a nastupio je u dresu beogradskog Partizana 1945.
     
    Trener Saša Stojilović je veoma zadovoljan rezultatima jer je oboreno 5 ličnih rekorda, a svih 7 atletičara je u ovako jakoj konkurenciji osvojilo medalju.
     
    AK Panonija  će u oktobru baciti akcenat na trke u  krosu s obzirom da je 27. oktobra 2018. AK Panonija organizator i domaćin pojedinačnog i ekipog Prvenstva Srbije u krosu koje će se tog dana sa početkom u 10.30 održati na Koežu 2, na poljanamabkod robne kuće „Simpo“.

    Na atletskom mitingu „Open Novi Sad“ koji je održan u nedelju, 7. oktobra, AK Panonija je nastupila sa 6 takmičara i svako od njih je osvojio medalju u svojoj disciplini. Na ovom međunarodni mitingu učešće je uzelo blizu 800 atletičaraiz Srbije, BIH i Hrvatske a sam miting ima epitet jednog od najposećenijih i po konkurenciji najjačih takmičara za mlade atletičare.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport