• Bez pobednika u poslednjem pripremnom susretu rukometaša „Dinama“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 4. septembar – U poslednjoj proveri pred početak sezone, u Super A rukometnoj ligi, rukometaši „Dinama“ i „Rudara“ iz Kostolca odigrali su meč koji je završen bez pobednika, rezultatom 24:24 (13:12). Ovo je bila prilika da se navijačima predstave novi igrači u sastavu „žuto-crnih“, kojima će biti potrebno još malo vremena da se u potpunosti uklope i naviknu na sistem igre „Dinama“.

    Rukometaši „Dinama“ i „Rudara“ odigrali su utakmicu pred ozbiljnom poznavaocima rukometa – pančevačkom publikom, koja je u velikom broju došla da podrži svoje ljubimce. Oni su im se odižili odličnom igrom na početku susreta, te su zahvaljujući dobroj odbrani koji je predvodio golman Radule Radulović došli do prednosti (3:0; 7:3; 9:5). U prvih petnaest minuta domaći sastav je igrao znatno bolje, lopta se kretala brzo u napadu, pokretljiva i čvrsta odbrana je uspevala da spreči iskusne igrače „Rudara“ da se razigraju, ali nakon toga gosti su uspeli da pronađu rešenje za bekove „Dinama“, što im je omogućilo da u drugom delu prvog poluvremena dođu do izjednačenja (10:10; 12:12). 

     

     

     

    U nastavku ovog prijateljskog susreta dva tima koji igraju u najjačem srpskom rukometnom takmičenju, gosti su iskustvom i kvalitetnom i brzom igrom u napadu, uspeli da preokrenu rezultat. Igrači „Dinama“ su se često mučili u napadu, nisu pronalazili prave pozicije za šut, a kada bi i uspeli da izgrade dobro napad, šutirali su pored ili preko gola. Međutim, ono što im je u prethodnim sezonama donosilo pobede i ovoga puta im je omogućilo da dođu do izjednačenja kada su gosti u poslenjih 10 minuta susreta ušli sa tri gola prednosti (18:21). Čvrstom, agresivnom odbranom i kontranapadima preko Miloš Barudžića i Srđana Komlanova neutralisali su vođstvo „Rudara“ (21:21; 23:23). U poslednem minutu oba tima su postigla po jedan pogodak, pa je utakmica završena bez pobednika, čini se, posle svega viđenog, na zadovoljstvo oba tima. 

    Ono što je važno za ekipu „Dinama“ je to što je uspela da u dobrom delu susreta odigra onako kako najbolje zna, ali da bi pobeđivala u Super A ligi moraće da odigra na visokom nivou tokom svih 60 minuta. Očiglegno je da će novim igračima biti potrebno još neko vreme da se uklope u igru „žuto-crnih“, ali s obzirom na njihov kvalitet i iskustvo, nema sumnje da će se to vrlo brzo i desiti. 

    Najefikasniji u redovima „Dinama“ bio je Miloš Ivošević sa 6 golova, četiri je postigao Miljan Bunjevčević, a po tri Milomir Radovanović i Miloš Barudžić. Kod gostiju su pet golova postigli Dimitrijević i Nedeljkov.

    – Ekipa „Rudara“ je veoma iskusna ekipa koja je tim iskustvom i „šah“ igrom uspela da parira našoj „energiji“. S druge strane, mi smo samo u prvih petnaest minuta igrali onako kako je potrebno da igramo. Loša stvar, sedam dana pred početak prvenstva je i to što su nam se tri igrača povredila. Igrali smo sa iskusnom ekipom i sigurno da smo mogli da pokažemo više, ali imamo još sedam dana da se pripremimo za sezoni i da ispravimo stvari koje treba ispraviti. Dobro smo odradili pripreme i sve prijateljske utakmice smo odigrali korektno. Evidentan je problem u rotaciji na poziciji pivota i na poziciji broj dva u odbrani, ali to ćemo morati da pokrijemo. Nisam nezadovoljan igrom svog tima, ali samo dobrim radom možemo da dođemo do nivoa na kojem smo bili, ocenio je posle utakmice trener „Dinama“, Ivan Petković

    Za nedelju dana, 10. septembra, u prvom kolu Super rukometne lige Srbije „Dinamo“ na svom terenu dočekuje ekipu „Morave“ iz Velike Plane. Ekipa iz Velike Plane je pošle sezone izborila opstanak u elitnom takmičenju i u gotovo neizmenjenom sastavu nastupaće i ove sezone. Imaju iskusan i dobro uigran tim. 

    – Kada sam odlučivao sa kim ćemo igrati poslednju utakmicu pred početak sezone, birao sam tim koji igra slično kao ekipa „Morave“, a upravo ekipa „Rudara“ igra na sličan način kao tim iz Velike Plane. To je iskusna ekipa, a bekovi i pivotmen igraju šest, sedam godina zajedno. Evidentno je da papir nema nikakvog značaja i da pobeda mora da se zasluži na terenu, ali što se tiče utakmice sa ekipom „Morave“, ja sam veliki optimista i verujem da će moji momci pokazati da su kvalitetniji i da ćemo pred svojim navijačima osvojiti prva dva boda u Super ligi, rekao je Petković

    Što se tiče pojačanja, trener Ivan Petković je zadovoljan igračima koji su stigli ovog leta u „Dinamo“, ali je naglasio i da je potrebno vreme da se oni uklope u igru „žuto-crnih“. Povrede su ih u nekoj meri omele, ali kako ističe Petković, neće tražiti alibi, već će se maksimalno spremiti za predstojeću sezonu.

    T. M.

     

     

    U poslednjoj proveri pred početak sezone, u Super A rukometnoj ligi, rukometaši „Dinama“ i „Rudara“ iz Kostolca odigrali su meč koji je završen bez pobednika, rezultatom 24:24 (13:12). Ovo je bila prilika da se navijačima predstave novi igrači u sastavu „žuto-crnih“, kojima će biti potrebno još malo vremena da se u potpunosti uklope i naviknu na sistem igre „Dinama“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]