• Bojana Jovanović osvojila tri medalje na Prvenstvu Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tokom proteklog vikenda u Rumenci kraj Novog Sada, održano je Prvenstvo Srbije u badmintonu u konkurenciji seniora. U najjačoj konkurenciji najboljih srpskih igrača i igračica među pančevačkim takmičarima, još jednu godinu u nizu, najuspešnija je bila Bojana Jovanović, članica ‚‚Dinama“, sa osvojene tri medalje: jednom zlatnom i dve bronzane. 

    Dvadeset treće po redu Prvenstvo Srbije organizovali su novosadski badminton klubovi ‚‚Novi Sad“ i ‚‚Helianthus“, uz podršku Badminton saveza Srbije i Badminton saveza Vojvodine. Učestvovalo je 60 takmičara iz 11 klubova: ‚‚Beograd“, ‚‚Clear“ (Beograd), ‚‚Ravens KG“ (Kragujevac), ‚‚Zmajevi“ (Kruševac), ‚‚Banat“ (Zrenjanin), ‚‚Fanatik“ (Vršac), ‚‚Ekstaza“ (Latković), ‚‚Dinamo“, ‚‚Pančevo“, ‚‚Novi Sad“ i ‚‚Halianthus“ (Novi Sad). Za dva dana, koliko je trajalo državno prvenstvo, takmičari i takmičarke odigrali su veliki broj interesantnih, neizvesnih i izuzetno kvalitetnih mečeva, a gotovo svi mečevi za tutule prvaka Srbije odigrani su u tri seta.

     

    Najbolja pančevačka igračica, Bojana Jovanović, još jednom je pokazala kakav talenat poseduje i da se naporan rad koji ulaže vraća kroz dobre igre i medalje. Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije, kao i prethodnih godina, takmičila se u singlu, ženskom i mešovitom dublu, i u sve tri konkurencije ponovila je rezultate od prošle godine. Po treći put, okitila se titulom državne prvakinje u ženskom dublu u paru sa najtrofejnijom domaćom takmičarkom, Milicom Simić (BK ‚‚Novi Sad“), dok je u konkurenciji mešovitih parova osvojila bronzano odličje u tandemu sa Nenadom Miloševićem, članom Badminton kluba ‚‚Novi Sad“. 

     Zahvalila bih se na podršci svima koji su verovali da Milica i ja možemo da ponovimo uspeh od prethodne dve godine. Uzevši u obzir da je konkurencija sve jača i da naše juniorke, koje na evropskim turnirima sjajno igraju, već uveliko imaju značajnu rolu na seniorskim turnirima, ovo je zaista veliki uspeh. Posebnu zahvalnost dugujem Gradu Pančevu, svom klubu, nacionalnom trening centru u Novom Sadu i Badminton savezu Srbije, izjavila je Bojana Jovanović, trostruka uzastopna prvakinja Srbije u badmintonu.

    Veoma je teško bilo doći do medalje u pojedinačnoj konkurenciji, jer su se sve najbolje igračice Srbije borile za titulu najbolje. Koliko je jaka konkurencija bila govori i činjenica da, po prvi put posle osam uzastopnih titula, zlatnu medalju nije osvojila Milica Simić, kojoj je pripalo srebro, već je nova prvakinja države postala mlada takmičarka Badminton kluba ‚‚Zmajevi“, Marija Sudimac. Bojana Jovanović, nažalost, u ovakvoj konkurenciji nije mogla dalje od polufinala, pa je drugu godinu za redom osvojila bronzu. 

    Sjajnim rezultatima i osvojenim medaljama pomogla je svom Badminton klubu ‚‚Dinamo“ da osvoji treće mesto u ekipnom plasmanu dama (Bojana Jovanović, Sofija Karanović, Ana Gavrilov), iza prvoplasiranog tima kruševačkih ‚‚Zmajeva“ i drupolasiranog ‚‚Novog Sada“. Mešovita ekipa ‚‚Dinama“, u sastavu Ane Gavrilov, Sofije Karanović, Bojane Jovanović, Milorada Misimovića i Gorana Jelesijevića, zauzela je peto mesto u Srbiji.

    T. M.

     

    Tokom proteklog vikenda u Rumenci kraj Novog Sada, održano je Prvenstvo Srbije u badmintonu u konkurenciji seniora. U najjačoj konkurenciji najboljih srpskih igrača i igračica među pančevačkim takmičarima, još jednu godinu u nizu, najuspešnija je bila Bojana Jovanović, članica ‚‚Dinama“, sa osvojene tri medalje: jednom zlatnom i dve bronzane. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]