• Borković 7. u Singapuru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, zauzeo je 7. mesto u prvoj trci ovog trkačkog vikenda koji se vozi na uličnoj stazi „Marina bej“ u Singapuru. On je na svom trkačkom debiju na ovoj stazi osvojio 6 poena i i dalje zauzima 8. mesto sa 123 osvojena poena. 

    Vozač „B3 rejsing tima“ počeo je trku sa 8. mesta, pošto mu je poništen najbrži krug u kvalifikacijama zbog nepoštovanja širine staze (sa sva četiri točka prešao belu liniju koja označava širinu staze). Zbog istog prekršaja kažnjeno je ukupno 11 vozača, a oni koji su nekoliko puta ponovili prekršaj uz poništavanje najbržih krugova pomereni su za 3,6, odnosno 15 pozicija na startu trke. Zbog dvostruke kazne koju je zaradio, Đani Morbideli Borković je trku počeo sa 8. pozicije, iako je imao 9. najbolje vreme. Kako se kazne primenjuju samo na početku prve trke, Borković će sutrašnju drugu trku početi sa 2 startne pozicije. 

    Naš automobilski as uspeo je da napreduje za jednu poziciju u ovoj trci. Pretio je u pojedinim momentima šestoplasiranom Sergeju Afanasijevu, ali nije uspeo da ga pretekne. I na ovoj trci Duca Borković nije bio u potpunosti zadovoljan performansama svog Seat Leona, ali će sutra u drugoj trci imati mnogo veće šanse da ponovo dođe do pobedničkog postolja i da osvoji dosta poena. 

    Pobednik prve trke u ovoj noćnoj trci, bio je francuski vozač Žan-Karl Verne, koji je bio najbrži i tokom slobodnog treninga i u kvalifikacijama. Drugo mesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Stefanu Kominiju iz Švajcarske, dok se na najniži stepenik pobedničkog postolja popeo Španac Pepe Oriola

    Osvajanjem novih 25 poena Francuz je smanjio zaostatak u šampionatu u odnosu na vodeći trojac, pošto sada ima 193 poena, a lidersku poziciju je preuzeo drugoplasirani u današnoj trci, Stefano Komini iz „Leopard rejsinga“ (215 poena). Samo bod manje ima drugoplasirani Džejms Neš, dok je na trećem mestu sa 213 poena Pepe Oriola. 

    Druga trka TCR šampionata biće vožena u nedelju sa početkom u 9 časova po srednjeevropskom vremenu. Uživo, prenos ove trke možete pratiti na drugom programu RTS-a. 

    T. M. 

    Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, zauzeo je 7. mesto u prvoj trci ovog trkačkog vikenda koji se vozi na uličnoj stazi „Marina bej“ u Singapuru. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]