Foto: KDT Dinamo
Sport

Četiri medalje za takmičare pančevačkog Dinama na Otvorenom prvenstvu Vršca u bench press-u

Izvor: 
F. V. Ned, 01/04/2018 - 17:47

U subotu 31.marta održano je otvoreno prvenstvo Vršca u disciplini bench press. Ovim takmičenjem otpočela je takmičarska sezona u powerlifting sportu. Bench press takmičenje u Vršcu se održava već 22. godinu za redom i  predstavlja najstarije bench press takmičenje u Evropi što je potvrdila i zvanična svetska powerlifting federacija.

Klub dizača tegova „Dinamo“ predstavljali su Branimir Babin, Nemanja Anđelović, Novak Filipović i Denis Mirković. Odlukom powerlifting saveza Srbije svi takmičari sa teritorije grada Pančeva učestvovali su za KDT „Dinamo“. Branimir Babin osvojio je srebrnu medalju u kategoriji seniora do 66 kg gde je savladao 120 kg na bench press-u. U katerogiji seniora do 83 kg telesne težine, Novak Filipović osvojio je zlatnu medalju. Debitant Nemanja Anđelović osvojio je bronzanu medalju u kategoriji juniora do 93 kg telesne težine sa podignutih 135 kg. U kategoriji seniora do 105 kg telesne težine srebrnu medalju osvojio je Denis Mirković koji je podigao 200 kg.  

„Zadovoljan sam nastupom članova Dinama. Bio je ovo zaista veliki dan za naš sportu. Posetio nas je prvi čovek powerlifting sporta u svetu, gospodin Gaston Paraž, predsednik svetske federacije. U razgovoru sa Gastonom Paražom istakao sam značaj i važnost tradicije koju jedan klub poput Dinama ima. Obradovala ga je informacija da powerlifting sport u Pančevu postoji pune četiri decenije. Posebno me raduje učešće Nemanje Anđelovića koji je bio debitant. Nemanjin otac Srđan je nekada takmičio za Dinamo i bio pomoćni trener u klubu. Ostaje žal za 207.5 kg koje takmičar Denis Mirković nije uspeo da savlada i tako osvoji zlatnu medalju“.

Specijalni gost takmičenja bio je Gaston Paraž, predsednik svetske powerlifting federacije. Gospodin Paraž je prvi put u Srbiji, i ovo je prva poseta predsednika svetske federacije državi Srbiji i powerlifting savezu Srbije. Gaston Paraž obavio je razgovor u ministarstvu sporta republike Srbije sa gospodinom Predragom Peruničićem, zamenikom ministra sporta Vanje Udovićića. Powerlfting savez Srbije prepoznat je kao lider powerlifting sporta u regoinu. Ove godine Srbiji je pripala čast da organizuje prvenstvo Balkana u bench press-u kao i prvenstvo Balkana u powerliftingu (triatlon).

Takmičarsku ekipu predvodio je predsednik kluba Filip Vlajić. Takmičare KDT „Dinamo“ očekuje nastavak takmičarske sezone. Naredno takmičenje na kojem će takmičari nastupati je otvoreno prvenstvo Srbije i Vojvodine u disiciplini bench press koje se 21.aprila tradicionalno održava u Bačkom Petrovcu.Marketing

Najnovije vesti