• Danilo Jovanović šampion Srbije u duatlonu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvenstvom Srbije u sprint duatlonu, koje je održano u Somboru, počela je sezona takmičenja za triatlonce pančevačkog ‚‚Tamiša”. Još jednom je ekipa ‚‚Tamiša” bila najbrojnija na trci sa 32 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. Najuspešniji je bio Danilo Jovanović, koji je stazu dugu 5 km trčanja, 20 km vožnje bicikla i 2,5 km trčanja, završio na prvom mestu u vremenu 57 minuta i 46 sekundi. U istoj konkurenciji brozanu medalju osvojio je Pančevac Petar Ivačković, koji je prethodna dva puta, 2013. i 2014. godine, trku završavao kao pobednik.

    Na takmičenju koje po četvrti put organizuje Triatlon klub ‚‚Sprint” iz Sombora, takmičari ‚‚Tamiša” su osvojili još devet medalja. U konkurenciji veterana trener ‚‚Tamiša”, Marjan Lukić okitio se zlatnom medaljom, dok je u konkurenciji veteranki Gordana Krstić osvojila srebro.

    Kod mladih nada (trka dužine 0.8km trčanja – 5km vožnje bicikla – 0.4km trčanja) srebro su osvojili Aleksandra Jevtić i Luka Gligorić, a bronze su pripale Maši Josipović i Urošu Obradoviću. U nešto starijoj konkurenciji, kod nada (trka dužine 2.5km trčanja – 10km bicikla – 1.2km trčanja) kod devojčica prvakinja države postala je Anja Davidović, a vicešampionka Aleksija Kocić. u konkurenciji dečaka treće mesto je zauzeo Dušan Stojadinović.

    Takmičare Triatlon kluba ‚‚Tamiš” u narednih tri meseca očekuje veliki broj trka, a prva sledeća provera biće na Prvenstvu Srbije u kros triatlonu, koje će 16. maja biti održano na stazi u Kragujevcu.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport