• ‚‚Dinamo“ na bod od Super A lige

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U 19. kolu Super B lige za rukometaše ekipa ‚‚Dinama“ je na svom terenu savladala ‚‚Vrbas“ rezultatom 33:17 (16:15) i tako prišla na samo bod od sigurnog plasmana u Super A ligu tri utakmice pre kraja prvenstva. ‚‚Žuto-crni“ su se dosta mučili na početku meča, ali su čvrstom odbranom i njima svojstvenom igrom u napadu od 20. minuta susreta dominirali parketom i došli do veoma važne i ubedljive pobede. Do petnaestog trijumfa u sezoni ‚‚Dinamo“ su vodili juniorski reprezentativac Srbije Jovan Stojanović sa 7 pogodaka i zamenik kapitena, Miljan Bunjevčević sa 6 postignutih golova. 

    U Hali sportova na Strelištu domaći rukometaši su sebi dozvolili sedam loših minuta igre od 13. do 20. minuta, ispunjenih nešto slabijom odbranom i greškama u napadu, što je dobra ekipa iz Vrbasa iskoristila da u dva navrata dođe do 5 golova prednosti (6:11; 7:12), ali to je bilo sve što su pružili gostujući igrači u ovom meču. Nisu imali dovoljno snage, ali ni dovoljno kvaliteta da se suprotstave lideru na tabeli, koji je, kako je utakmica odmicala, igrao sve bolje i bolje. Mleli su protivnika svojom prepoznatljivom igrom, a kada su u poslednjem minutu prvog dela igre došli do izjednačenja (15:15), a zatim i u poslednjoj sekundi golom Miljana Bunjevčevića, do vođstva, bilo je jasno da su stekli i ogromnu psihološku prednost. 

    U nastavku je igra ‚‚žuto-crnih“ funkcionisala kao najkvalitetniji švajčarski sat, svaki župčanik je besprekorno radio, a sve je začinjeno fantastičnim odbranama golmana Nikole Mitanovskog. Gostima su dozvolili da postignu samo dva pogotka u drugom delu igre, a prvi su uspeli da postignu tek u 50. minutu meča. Trener Ivan Petković je ovakav razvoj situacije na terenu iskortistio da priliku pruži svim igračima, što su oni na pravi način iskoristili, ne dovolivšni da nijednog momenta opadne ritam igre ili da stvari krenu u pogrešnom pravcu. Kakav kvalitet i koliko dugačku klupu ima pančevački tim pokazuje i činjenica da se samo jedan od 14 igrača (u timu su bila i dva golmana) nije upisao u listu strelaca. 

    – Očekivao sam da ekipa ‚‚Vrbasa“ odigra ovako. Oni su mlada, školovana, hrabra ekipa, koja sa svim protivnicima igra dobro trideset minuta. Nemaju dovoljno igrača u rotaciji i zbog toga su u problemu. Imaju tradiciju, znaju da igraju rukomet i napravili su nam problem u prvom poluvremenu, jer smo igrali jako slabo u odbrani. Ipak, uspeli smo da konsolidujemo redove i da u drugom poluvremenu odigramo čvrsto, sa našom prepoznatljivom igrom i da lagano privedemo utakmicu kraju, ubedljivo pobedimo i što je najvažnije osvojimo dva boda, istakao posle meča trener ‚‚Dinama“, Ivan Petković

    Značajna karika u preokretu bio je mladi Jovan Sremčević, koji je uneo dodatnu agresivnost u obrani, ukravši uz to i nekoliko lopti protivnicima, a svojom igrom na krilu omogućio je timu još sigurnih opcija u napadu. Postigao je dva gola iz kontranapada u drugom poluvrene i pomogao svojoj ekipi da se pobedom primakne na korak od plasmana u viši rang. 

    – Prvo poluvreme je bilo veoma naporno i teško, ali smo uspeli da povratimo našu igru u drugom delu prvog poluvremena. U nastavku susreta je ekipa dala sve od sebe, primili smo samo dva gola. Cela ekipa je zaslužna za ovu pobedu i čestitam im na tome. Mi idemo dalje, ostale su još tri utakmice do kraja sezone. Sledi teško gostovanje ekipi ‚‚Šamota 65″ u Aranđelovcu i nadam se da će sve biti u redu što se povreda tiče i da ćemo biti spremni za tu utakmicu, rekao je Jovan Sremčević, desno krilo ‚‚Dinama“.  

    Tri kola pre kraja prvenstva ‚‚Dinamao“ zauzima prvo mesto na tabeli sa 31 bodom, dok drugoplasirani ‚‚Obilić“ i trećeplasirani ‚‚Šamot 65″ imaju po 26 bodova, što znači da je pančevačkom timu potreban jedan bod do kraja sezone kako bi osigurao šampionsku titulu u Super B ligi. Do pehara nemenjonog prvaku mogu već sledećeg vikenda ukoliko osvoje bodove u Aranđelovcu gde će odigrati derbi kola sa ekipom ‚‚Šamota 65″

    T. M. 

     

     

     

    PANČEVO – U 19. kolu Super B lige za rukometaše ekipa ‚‚Dinama“ je na svom terenu savladala ‚‚Vrbas“ rezultatom 33:17 (16:15) i tako prišla na samo bod od sigurnog plasmana u Super A ligu tri utakmice pre kraja prvenstva. ‚‚Žuto-crni“ su se dosta mučili na početku meča, ali su čvrstom odbranom i njima svojstvenom igrom u napadu od 20. minuta susreta dominirali parktetom i došli do veoma važne i ubedljive pobede. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]