• ‚‚Dinamovcima“ sedam medalja na 15. ‚‚Open-u Novog Sada“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Međunarodnom atletskom mitingu 15. ‚‚Open Novog Sada“, takmičari Atletskog kluba ‚‚Dinamo“ osvojili su 7 medalja: dve zlatne i po tri srebrne i bronzane medalje. Junior Petar Ivačković pobedio je u čuvenoj trci ‚‚Novosadska hiljadarka“, u kojoj se nadmeću i seniori i juniori, a duga je hiljadu metara. Osim njega najsjajnije odličje osvojio je i Andreja Božanić u trci na 600 m, u konkurenciji dečaka rođenih 2004. godine. 

    Novosadski stadion ‚‚Karađorđe“ bio je domaćin petnaestog po redu međunarodnog atletskog mitinga ‚‚Open Novog Sada“ na kojem je nastupilo 734 takmičara iz Srbije i okolnih zemalja starosti od 3 godine do seniora. Atletski klub ‚‚Dinamo“ su na ovom takmičenju predvodili treneri Filip Vlajić i Slobodan Marinkov, kao i predsednik kluba Zoran Božanić, a takmičilo se 16 atletičara. Kao i uvek, Pančevci su imali zapažene rezultate, osvojili su zavidan broj medalja, a mnogi mladi takmičari su pokazali svoj talenat i potencijal. 

    Osim zlatnih medalja Ivačkovića i Božanića na pobedničko postolje su se popeli i Miona Brkić, Uroš Jovanovski, Sara Radovanov, Strahinja Stevšić, Stefan Janjić i Aleksandar Katić. U konkurenciji dama u ‚‚Novosadskoj hiljadarki“, srebrnu medalju osvojila je juniorka Sara Radovanov, dok je medalju istog sjaja u trci dugoj 600 m u konkurenciji starijih pionirki osvojila Miona Brkić. Drugo mesto pripalo je i Urošu Jovanovskom u sprintu na 300 m u koknurenciji starijih pionira. Na najniži stepenik pobedničkog postolja popeo se Stefan Janjić pošto je trku dugu 600 m u konkurenciji dečaka rođenih 2005. godine završio na trećem mestu. istu trku u godinu dana starijoj konkurenciji na trećem mestu je završio Aleksandar Katić, dok je bronza pripala i Strahinji Stevšiću u sprintu na 60 m u kategoriji atletičara rođenih 2004. godine. 

    Iako se iz Novog Sada nisu vratili sa medaljama oko vrata i ostali takmičari ‚‚Dinama“ su imali na ‚‚15. Open-u Novog Sada“ ostvarili dobre rezultate, a osim sedam već spomenutih atletičara, na tartanu su trčali Slobodan Marinkov, Vuk i Dunja Oluški, Stefan Stoiljković, Katarina Radovanović, Nikola Krsmanović, Miloš Krsmanović i Nina Krsmanović. 

    Za najmlađe atletičare ‚‚Dinama“ ovo veoma kvalitetno međunarodno takmičenje bilo je prava provera za takmičenja koja im predstoje, pošto će pioniri i pionirke predstojećeg vikenda u Novom Sadu nastupiti na Kupu Vojvodine. Kup Vojvodine biće kvalifikaciono takmičenje za Finale Kupa Srbije u ovoj konkurenciji (takmičari do 16 godina starosti), koji se održava 3. i 4. oktobra. Nedelju dana pre Finala Kupa Srbije, 26. septembra, pioniri i pionirke će se nadmetati na Ekipnom prvenstvu Srbije u Sremskoj Mitrovici. 

     

    T.M.

     

    Na Međunarodnom atletskom mitingu 15. ‚‚Open Novog Sada“, takmičari Atletskog kluba ‚‚Dinamo“ osvojili su 7 medalja: dve zlatne i po tri srebrne i bronzane medalje. Junior Petar Ivačković pobedio je u čuvenoj trci ‚‚Novosadska hiljadarka“, u kojoj se nadmeću i seniori i juniori, a duga je hiljadu metara. Osim njega najsjajnije odličje osvojio je i Andreja Božanić u trci na 600 m u konkurenciji dečaka rođenih 2004. godine. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport