• Druga pobeda ‚‚Pantera”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U drugom kolu Sportklub Prve lige Srbije u američkom fudbalu ‚‚Pančevo Panteri” su na gostovanju savladali ekipu ‚‚Sirmium Legionara” rezultatom 27:13(13:0). “Panteri” su meč počeli greškama, ali su svojim kvalitetom, odlučnošću i borbenošću došli do druge pobede u prvenstvu.

    ‚‚Panteri” i ‚‚Legionari” su odigrali meč prepun grešaka, tenzija, sa dosta kazni i sudijskih grešaka koja su na momente igrače obe ekipe ostavljale zbunjene. Prvu četvrtinu obeležile su greške napada obe ekipe, nekoliko ispuštenih lopti, presečenih pasova, pa su se ekipe gotovo utrkivale ko će pre da preda “vruć krompir” protivniku. Svoj kvalitet ‚‚Panteri” su pokazali tek sredinom druge deonice. Krenuli su u napad sa sredine terena, pošle ispuštene lopte ‚‚Legionara”. Dug pas Šona Frizela uhvatio je Dejan Sokolov i tako doveo svoj tim u odličnu poziciju za postizanje poena, a zatim je kvoterbek Pančevaca u “end zoni” protivnika pronašao “tajtenda” Vladimira Trajanovića. Posle uspešnog pretvaranja za 1 poen gosti su poveli sa 7:0. Već u narednom napadu Mitrovčani su ponovo ispustili loptu na 10 jardi od svoje end zone, što je iskoristio sjajni trkač ‚‚Pantera”, Stefan Dedić, da u sledećem posedu lopte donese svom timu prednost rezultatom 13:0. Prvo poluvreme završeno je ovim rezultatom, pošto su Pančevci treći put presekli dodavanje ‚‚Legionara”.

    Iako su imali prednost na poluvremenu, ‚‚crne divlje mačke” su znale da moraju da smanje broj grešaka u nastavku ukoliko iz Sremske Mitrovice žele da se vrate neporaženi. Kvoterbek Šon Frizel se na teren vrtio ohrabren podrškom svojih saigrača, a zahvalio im se odličnim pasom dugom 30 jardi ka kapitenu Bratislavu Bošnjaku, za vođstvo rezultatom 19:0. Napad domaćih ‚‚Sirmium Legionaries” se probudio tek u poslednjoj deonici. Za kratko vreme su sa dva dugačka dodavanja smanjili prednost gostiju i tako došli na samo jedan posed lopte zaostatka (19:13). Kvalitetnija ekipa iz Pančeva međutim nije dozvolila preokret. Šon Frizel je po drugi put na ovom meču u “end zoni” pronašao slobodnog Vladimira Trajanovića, a zatim je ovaj dvojac uspešno odigrao akciju za dva poena i prednost od dva poseda, 27:13. Do kraja susreta odbrana “Pantera” je nastavila sa sjajnom igrom i još dva puta presekla dodavanja ka hvatačima “Sirmiuma”, te svom timu omogućila da dođe do druge pobede u ovoj sezoni.

    U današnjem susretu igrači Kluba američkog fudbala “Pančevo Panthers” napravili su netipično mnogo grešaka u napadu, čak pet, od kojih je 3 napravio kvoterbek Šon Frizel sa dva presečena pasa i jednom ispuštenom loptom. Imajući u vidu da je svega tri nedelje u Pančevu i da je i najkvalitetnijim igračima potrebno vreme da se uigraju i priviknu na nove saigrače, ovakva igra je razumljiva. Da ima kvaliteta i karakter pokazao je u drugom poluvremenu kada ni on, a ni drugi napadači ‚‚Panter” nisu napravili nijednu grešku. Naravno, do pobede ne bi došli relativno lako da odbrana nije bila sjajna. Primorala je domaće igrače da dva puta ispuste loptu, a u šest navrata su presecali dodavanja kvoterbeka Mitrovice (Gligorić dva puta, Matić, Čuvik, Đurišić i Bošnjak), pa je još jednom potvrđeno nepisano pravilo američkog fudbala da pobeđuje ekipa koja napravi manje grešaka.

    Pančevci su sezoni počeli po planu, sa dve pobede u dve odigrane utakmice, pa se sada nalaze u samom vrhu tabele. Narednu utakmicu trećeg kola Sportklub Prve lige Srbije ‚‚Pančevo Panteri” igraju pred svojim navijačima protiv ‚‚Inđija Indiansa”. Meč će biti odigran na Sportskom centru ‚‚Mladost” 25. aprila, a “divlje mačke” imaju tri nedelje da isprave sve greške u svojoj igri i da se što bolje uigraju pred utakmice koje će odlučivati o učesnicima “plej-ofa”.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]