• DRŽAVNI REKORD: Mihal Šulja iz Kovačice istrčao 228 km za 24 sata!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Da je zaista jedan od najboljih srpskih takmičara u istoriji, potvrdio je Mihal Šulja proteklog vikenda pobedivši na državnom prvenstvu u disciplini trčanje na 24h. Titula prvaka države koju je osvojio obeležena je i sjajnim dostignućem od 227,90 kilometara, što je ujedno i novi državni rekord. Ovim je ispunio normu za Evropsko prvenstvo u Belfastu, koje će se održati početkom jula.  Nema sumnje da će Mihal Šulja dati sve od sebe da ovaj rezultat bude još vredniji. 

    Na Paliću je održano Prvenstvo Srbije u ultramaratonu, od ove sezone nove atletske discipline u kalendaru Atletskog saveza Srbije. AK. ‘’Dinamo“ je po prvi put tako imao i svog predstavnika u jednoj od najekstremnijih trkačkih disciplina. Posle samo par godina treninga, Šulja je od, na početku, rekreativnih polumaratona pokazivao sve veći napredak, i velikom istrajnošću dostigao respektabilne rezultate u polumaratonu i maratonu da bi se na kraju opredelio za ultramaraton. Prošle godine je bio učesnik Svetskog Prventva kao naš najbolji takmičar. 

    Da je zaista jedan od najboljih srpskih takmičara u istoriji, potvrdio je Mihal Šulja proteklog vikenda pobedivši na državnom prvenstvu u disciplini trčanje na 24 sata. Titula prvaka države koju je osvojio obeležena je i sjajnim dostignućem od 227,90 kilometara, što je ujedno i novi državni rekord. Ovim je ispunio normu za Evropsko prvenstvo u Belfastu, koje će se održati početkom jula.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]