• Dušan Borković ovog vikenda debituje na stazi u Singapuru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Svetski TRC šampionat ovog vikenda seli se u Singapur, gde će se na uličnoj stazi „Marina bej“ voziti 17. i 18. trka ovogodišnjeg prvenstva. Na ovoj stazi će po prvi put voziti najbolji srpski automobilista Dušan Borković, koji posle 16 izvezenih trka zauzima 8. mesto u šampionatu.

    Ova ulična staza napravljena je 2008. godine za potrebe takmičenja u Formuli 1 i ovog vikenda će se na njoj, osim trka TRC serije, voziti i trka Formule 1 i azijskog Porše Karera Kupa. Ovo će biti druga od tri staze na kojoj će podršku šampionatu Formule 1 dati TCR svetska serija. Prvi put su zajednički trkački vikend ova dva šampionata imala na početku sezone u Bahreinu. 

    Staza „Marina Bay Street Circuit“ je duga 5065 metara i ima 23 krivine, a dizajnirao ju je jedan od najpoznatijih arhitekti trkačkih staza u svetu, Herman Tilke. U TCR seriji ovog vikenda će biti vožene dve trke dužine po deset krugova. Prva trka će, kao i u Formuli 1, biti noćna trka, koja će po našem vremenu početi u subotu, 17. septembra, u 13 i 25, dok će druga trka biti vožena u nedelju, 18. septembra, u toku dana i startovaće u 9 časova ujutru po srednjeevropskom vremenu. 

    Pančevac Dušan Borković, član „B3 rejsing tima“, po prvi put će na stazu izaći u petak tokom slobodnog treninga, dok će kvalifikacije biti održane u subotu u 8 i 40 po našem vremenu. Zbog zgusnutog programa, ovog vikenda na stazi „Marna bej“ rukovodstvo TCR serije odlučilo je da se format kvalifikacija za ovu trku promeni, pa će umesto dve kvalifikacione sesije, Q1 i Q2, ovog puta biti vožena jedna dvadesetpetominutna sesija u kojoj će nastupati svi vozači, tačnije neće biti eliminacionog dela. Najbolja vremena vozača ostvarena u tih 25 minuta odlučivaće o startnim pozicijama u prvoj trci, dok će u drugoj prvih deset vozača zameniti pozicije. 

    Prošle sezone na ovoj stazi pobedili su Kevin Glison u Hondi Civic i Žordi Hene u Seat Leonu. Ono što je zanimljivo da će se na ovoj stazi u šampionat vratiti Kevin Glison, koji je zbog problema sa sponzorima posle trećeg trkačkog vikenda odustao od takmičenja. On će ovog vikenda sedeti za volanom Honde Civic, „VestKoust rejsing tima“. 

    U TCR seriji, srpski automobilski as posle osmog trkačkog vikenda zauzima osmo mesto u šampionatu, sa 117 poena. Prvi je Britanac Džejms Neš (204 poena), drugi Španac Pepe Oriola (197), dok treće mesto zauzima Stefano Komini (194). 

    Obe trke devetog trkačkog vikenda možete uživo pratiti na drugom programu RTS-a i na njihovim HD kanalima. 

    T. M. 

     

    Svetski TRC šampionat ovog vikenda seli se u Singapur, gde će se na uličnoj stazi „Marina bej“ voziti 17. i 18. trka ovogodišnjeg prvenstva. Na ovoj stazi će po prvi put voziti najbolji srpski automobilista Dušan Borković, koji posle 16 izvezenih trka zauzima 8. mesto u šampionatu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport